top of page

Saako ulkonäkökeskeisesti treenata?

Kysyimme SYKE Triben kuluttaja-asiakkailta saako ulkonäkökeskeisesti treenata - ja nyt on aika paljastaa vastaukset! Sana oli vapaa ja rohkaisimme rehellisiin palautteisiin. Vastata sai anonyymisti. Tekstin lopusta löydät kaikki palautteet koostettuna. Tekstissä olevia lainauksia on voitu muokata kieliasultaan, mutta sisältöä ei ole muutettu.


No, mennäänkö salille pelkästään oman ulkonäön parantamisen vuoksi?


Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että ulkonäkökeskeisesti saa todellakin treenata ja se onkin yleinen, ellei jopa yleisin, syy mennä kuntosalille. Ulkonäkö oli nimittäin lähes kaikille vastaajille enemmän tai vähemmän se syy, mikä saa heidät treenaamaan. Vain yksittäiset vastaajat olivat sitä mieltä, etteivät treenaa lainkaan ulkonäön vuoksi. Heidän mukaansa treenimotivaatiota saa mm. yleisen hyvinvoinnin ja jaksamisen paranemisesta. Täysin ulkonäkökeskeistä treenaaminen ei nykyään siis kuitenkaan ole.


Kyllä, treenaan nimenomaan siksi, että näyttäisin paremmalta. Treenaaminen on kivaa, mutta tavoitteena minulla on kuitenkin ulkonäkökeskeinen painonpudotus.

Kyllä ulkonäkö on yksi syy miksi treenaan. Haluan olla tyytyväinen siihen miltä näytän ja ikävä kyllä en ole, mikäli en treenaa. Itselläni se meni yli, en ollut tyytyväinen mihinkään ja aina näin vain "virheet" kropassani, vertasin itseäni muihin jne. Vasta kun kuormitin kroppaani niin että sairastuin ja tuli useamman vuoden tauko treeneihin, olen pikkuhiljaa oppinut olemaan myös tyytyväinen ja näkemään niitä asioita, mitkä on hyvin. Terveys ja toimintakyky olisi se paras tavoite, vahva ja toimiva keho. Sitä vaan harvoin osaa arvostaa ennen kuin sen menettää.

Minulle ulkonäkö on treenin positiivinen sivutuote. Kuntoilen oman terveyteni ja jaksamiseni takia.

Valehtelisin jos väittäisin, että en treenaa siksi, että näyttäisin paremmalta. Tottakai itsetunto nousee, kun peilistä katsoo takaisin sellainen, mihin on itse tyytyväinen. Ja itsetunto vaikuttaa elämän jokaiseen osa-alueeseen! Joten ulkonäön kautta on salille päädytty, mutta se antaa niin paljon enemmän kuin vain kiinteämmän kropan! Ylipainosta huolimatta olo on omassa kropassa itsevarma, koska tietää sen olevan vahva ja terve.

En haluaisi treenata ulkonäön takia, sillä motivaationi ja kiinnostukseni treenaamista kohtaan ei kestä muutamaa viikkoa pidempään, mikäli tähtäimessä on vain timmi kroppa. Omasta mielestäni urheilua pitäisi harrastaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takia - silloin se on pitkäjänteistä, mielekästä ja hyvinvointi näkyy myös ulospäin. Jos punttisalille raahautuu viikosta toiseen vain sen takia koska ”on pakko” tai ”en saa kesäksi bikinikroppaa muuten”, häviää treenistä mielekkyys todella nopeasti, sen olen ihan henkilökohtaisesti todennut.

Treenaan sen vuoksi, että näyttäisin alusvaatteissa paremmalta eli aika ulkonäkökeskeisesti. Mielestäni jokainen ihminen saa treenata just sen syyn takia mikä on heille se tärkein. Nyt #kehopositiivisuus yrittää kovin rajoittaa treenaamista, koska ”sinä riität.” No hitto mitä jos en vaan riitä?! Kuka sitä on sanomaan milloin treenaaminen menee yli vai meneekö. Tavoitteet (ja rajoitteet) on jokaisen oman pään sisällä, niistä ei kannata kiistellä.

Mielestäni on menty liiallisuuksiin ulkonäön suhteen. Treenataan älyttömästi sen vuoksi, että näyttäisi kauniimmalta. Tavoitteena tulisi olla, että kunto kohentuisi, lihakset vahvistuisivat ja saisi hyvän olon tunteen.

Osa mainitsi esimerkiksi painonpudotuksen syyksi treenaamiselle ja sen osalta onkin vaikea määrittää treenaako ihminen enemmän ulkonäkö vai terveys edellä - ulkonäkö on kuitenkin usein vahvasti mukana tässäkin projektissa. Kommenteista tuli ilmi myös, että nuorempana ulkonäkö on usein suurempi tekijä kuin vanhemmiten - vanhemmalla iällä terveys ja hyvinvointi alkavat ajaa ulkonäkökeskeisyyden edelle.


Mielestäni on hyvä tavoitella kiinteytymistä näin vanhemmalla iällä ja kun potee selkävaivoja olisi tärkeää saada korsetti kuntoon. Kuntosaliharjoittelu tukee parhaimmillaan myös työhyvinvointia ja työssä jaksamista/työkykyä.

Onko sillä sitten väliä mikä on kenenkin motivaatio treenamiselle?


Melko yksimielisesti oltiin sitä mieltä, että tärkeintä on se, että ihminen harrastaa liikuntaa: olivatpa syyt mitä tahansa. Moni on aloittanut salitreenit ulkonäkökeskeisesti, mutta huomannut sen jälkeen myös yleisen hyvinvoinnin parantuneen, jonka jälkeen motivaatio onkin siirtynyt entistä enemmän oman hyvinvoinnin ja jaksamisen ylläpitämiseen. Joillakin ulkonäkö on ollut ja on edelleen salille ajava voima eikä sitä kyselyn perusteella pahemmin paheksuta. Syitä treenaamiselle ovat myös vahvasti perinteinen kunnon kohottaminen ja voiman lisääminen kroppaan, vaikka niihin ulkonäkökeskeisyyttä liittyisikin.


Omasta mielipiteeni on, että jokainen saa treenata omille arvoilleen ja tavoitteilleen sopivalla tavalla. Olkoon ulkonäkökeskeistä tai ei.

Kun aloin treenaamaan kunnolla, treenasin aika ulkonäkö edellä. Sitten huomasin että salin jälkeen tulee todella hyvä fiilis muutenkin. Tietenkin kun alkoi näkemään tuloksia, oli kiva ja motivaatio kasvoi. Motivaatiota itsellenikin tuo lähestyvä asepalvelus.

Mielestäni mikä vain asia, joka puskee sua treenaamaan (sisäinen tai ulkoinen tekijä) on hyvä asia. Tiedän, että lähtökohtaisesti treenin pitäisi lähteä sisäisestä motivaatiosta, mutta jos ne ulkoiset syyt saavat sut liikkeelle, on se mielestäni tyhjää parempi.

En ymmärrä, että miksi ihmeessä ulkonäkökeskeisesti ei saisi treenata. Se, minkä vuoksi jokainen salilla luuraa on jokaisen oma asia. Minä itse treenaan niin oman sisäisen hyvinvointini kuin myös ulkonäköseikkojen vuoksi. Oma tavoitteeni on esimerkiksi se, että saan karistettua työpäivien tuoman kuormituksen pois harteilta ennen kuin menen kotiin, mutta samalla treeniohjelmani on yläkroppaan painottuva, sillä haluan muokata allieni ulkomuotoa.

Mielestäni huomio pitäisi kiinnittää siihen kuinka hienoa on, että ihminen ylipäätään treenaa. Sillä vaikka se tapahtuisi täysin ulkonäkösyistä, se ei sulje pois terveydellisiä vaikutuksia. Ja sekös onkin mahtava ajatus, että ihminen saa muokattua ulkonäköään mieleisemmäkseen ja plussana hän liikkuu ja hänen kroppansa saa sisäisestikin höpötitiä.

Vastaajat olivat kuitenkin tietoisia siitä, että ulkonäkökeskeinen treenaaminen menee helposti yli, varsinkin nuorilla naisilla. Mitä enemmän ulkonäkökeskeisesti treenataan, sitä enemmän ihmiset mahdollisesti kohtaavat omaan ulkonäköönsä liittyviä paineita. Ulkoisten seikkojen tavoittelun ei tulisi myöskään koskaan mennä oman terveyden edelle, koska sillä voi olla vakavia seurauksia esimerkiksi syömishäiriöiden muodossa. Toisaalta palautteissa tuodaan esille myös sitä, miten salille tullaan tekemään ehkä muutama liike ja loppuaika otetaan selfieitä.


Jos treenin tavoitteena on näyttää paremmalle, miksipä ei. Mutta liian paljastavissa vaatteissa treenaavat, joiden ajasta isompi osa menee itsensä peilailuun ja vastakkaisen sukupuolen houkutteluun on sivusta seuraajalle noloja.

Ulkonäkökeskeisessä treenaamisessa piilee kuitenkin omat riskinsä. Milloin tajutaan, että on menty liian pitkälle. Lihasten hankinnasta haaveileva henkilö saattaa päätyä käyttämään testosteronia, kun lihasmassaa ei tule tarpeeksi nopeasti. Tai laihduttaja rajoittaa syömistään liian paljon eikä saa tarpeeksi ravintoa jaksaakseen kuormituksen. Näistä molemmista voi olla vakavat seuraukset terveydelle.

Jokainen itse määrittelee onko treenaaminen ulkonäkökeskeistä, kaikillahan se jossain määrin on, vaikka saatetaan toisin väittää, ehkä siinä kohtaa kun elämässä ei ole mitään muuta kuin sali ja ruokapuntari voisi alkaa miettimään mitkä ovat juurisyyt ja miettiä mitä muuta treenaamisesta hyötyy. (Omalla salilla näkee nuorempia tyttöjä, jotka pääasiassa treenaa pakaraa gymsharkeissa ja ottaa selfieitä, se ehkä omaan silmään näyttää ulkonäkökeskeiseltä)

Mielestäni ulkonäön ei kuuluisi olla treenaamisen pääsyy, koska se on haitallista näin toimivalle henkilölle itselleen sekä se kasvattaa ulkonäkökeskeistä kulttuuria, joka aiheuttaa ihmisille ulkonäköpaineita, itseinhoa sekä jopa syömishäiriöitä. Liikunnan kuuluisi olla asia, josta tykkää ja josta tulee hyvä olo. Treenaamisen hyvänä tavoitteena voi mielestäni olla myös esim. terveellinen elämä ja itsensä kehittäminen (esim. lihaksien kasvattaminen voiman saannin takia).

Olisi siis tärkeää löytää kultainen keskitie: ulkonäkökeskeinen treenaaminen ei ole väärin, mutta raja on hyvä vetää johonkin. Jos elämääsi ei enää mahdu muuta kuin treenaaminen ja ruuan punnitseminen, voi olla järkevää miettiä, olisiko hiukan aika hellittää otetta. Mikä loppujen lopuksi on se piste, milloin olet tyytyväinen itseesi? Eikö aina olekin jotain parannettavaa?


Nautinnollisia treenihetkiä, olipa tavoitteesi ja motivaatiosi mikä tahansa!




Esitetyt apukysymykset:


1. Treenaatko sen vuoksi, että näyttäisit paremmalta?

2. Meneekö ulkonäkökeskeinen treenaaminen mielestäsi joskus yli? Vai hyssytelläänkö sitä liikaa?

3. Mikä on mielestäsi sopiva tai hyvä tavoite esimerkiksi kuntosaliharjoittelulle?


Kaikki saadut palautteet sensuroimattomana:


1. Treenaan

2. Menee. Minun syömishäiriöni vahvistui siitä.

3. Mielihyvä, fyysisen kunnon ylläpito ja lihaskipujen parantaminen lihaksien vahvistamisella.


1. Treenaan näyttääkseni paremmalta ja terveemmältä, samalla myös treenaan itseni takia, että pysyy peruskunto yllä

2. Joskus menee yli, jos ei voi muuta vapaa-ajalla tehdä kuin treenata. Tärkeää on myös osata skipata treenejä, jos esim kavereiden kanssa olisi mukavaa tekemistä.

3. Sopiva tai hyvä tavoite on jokaisen itsensä määrittelemä, minulla se on hyvä olo treenin jälkeen ja treenin avulla jaksan arjessa paremmin.


Saa tottakai treenata. Treenaan itsekin että näyttäisin paremmalta omasta mielestä, en muiden. Toki myös sen takia että nautin siitä ja tulee hyvä olo


Saa treenata ulkonäkökeskeisesti. Mikä tahansa syy, joka saa ihmisen liikkumaan ja hoitamaan terveyttään on hyvä. Yli se menee, jos aiheuttaa fyysisiä ja henkisiä haittoja tai riippuvuuksia treenaajalle.


Itse treenaan tällä hetkellä pudotellakseni pois kymmenen vuoden aikana kerrytetyt kilot. Nelisen kiloa jäljellä ja puntari näyttää samaa kuin raskauskilojen lähdettyä kymmenen vuotta sitten. Ja itsetunto nousee samaa vauhtia kuin vaakalukema alenee. Eli kyllä, minäkin treenaan ulkonäkökeskeisesti, mutta ohessa ovat parantuneet verenpaine ja nivelkivut.


Mielestäni saa. Mutta ei sitä. Pidä muille tuputtaa. Koska kaikilla meillä on jokin tavoite ja siksi jollain voi olla se ulkonäkö. Jos ajatellaan vaikka sellaista henkilöä joka on ollut koulukiusattu ulkonäön vuoksi. Voi hän saada henkisen tasapainon ja itseluottamuksen takaisin pelkästään sillä että treenaa että saa paremman ulkonäön itselleen.


1. Osittain kyllä. Pääasia kuitenkin on, että voin hyvin psyykkisesti.

2. Sosiaalisessa mediassa näkyy monesti liioitellusti oman treenatun kehon esittämistä, joka voi aiheuttaa muille paineita ulkonäöstänsä. Ulkonäkökeskeinen treenaaminen on siis enemmän esillä kuin sen hyssyttely.

3. Itselläni tavoitteena on saada hyvä ja terve olo jokaisen treenin jälkeen. Lisäpisteitä tuo pidemmällä aikavälillä huomatut ulkonäölliset tulokset. Pääasia kuitenkin on, että voi hyvin.


1. Sinäänsä kyllä, mutta pääosin kunnon kohentamiseksi ja terveyden kannalta.

2. Kyllä menee

3. itse aloitin lankun keston pidentämisestä, jossa näkyy hyvin tulokset nopeasti. Kuntosaliharjoittelussa sopiva tavoite on painojen lisääminen, kun huomaa että on kehittynyt.


Itse treenaan, että voisin paremmin sekä henkisesti ja fyysisesti. Mutta kyllä miun mielestä saa treenata myös ulkonäkötavoitteiden takia.


Kyllä ulkonäkö ykkönen


1) Jep

2) Joillain joskus, mutta sehän on jokaisen oma asia

3) vatsa pois, six-pack tilalle


Mielestäni on vaikea erotella ulkonäkökeskeisyyttä muista syistä. Moni voi sanoa treenaavansa jotta paino putoaisi tai saisi nätin takamuksen, mutta onko ne ulkonäköjuttuja vaikka kuulostavat siltä, vai terveellistä oman painon tavoittelua tai huonon itsetunnon puhetta vai ihan vaan sitä miten nauttii oman kehon muokkauksesta? Yleensä syy on muualla kuin ulkonäössä. Jos tavoitteet ei ole terveelliset kuten aivan liian pieni painotavoite tai muuten treenauksen varjolla sairauden esim syömishäiriön ylläpitäminen tai treenaamisen johtaessa ylikuntoon, terveyden sivuuttaminen, tulisi omia tavoitteita miettiä uudestaan. Muuten, fyysistä tai psyykkistä, treenauksen tavoitteista aina osa on ja saakin olla ulkonäköpainotteista.


Mielestäni mikä vain asia, joka puskee sua treenaamaan (sisäinen tai ulkoinen tekijä) on hyvä asia. Tiedän että lähtökohtaisesti treenin pitäisi lähteä sisäisestä motivaatiosta mutta jos ne ulkoiset syyt saavat sut liikkeelle, on se mielestäni tyhjää parempi. Hyvä tavoite harjoittelulle on omaan aikatauluun ja omaan tasoon sopiva treeni.


Eiköhän jokainen sais treenata ihan siitä syystä mistä haluaa. Joku haluaa treenata, että on isommat hauikset tai isompi hanuri. Toinen haluaa treenata sen takia, että voi tehdä uutta ennätystä. Onks noilla tavoitteilla loppujen lopuksi mitään eroa? Isommat enkkapainot vai ismompi hanuri, jotainhan siinä tavoitellaan, jonkin täyttymystä.


Itse treenaan sen vuoksi, että se tukee vaativaa muuta harrastustani, se tuo minulle hyvän mielen ja olon ja liikunta on aina ollut mulle ns markan terapiaa. Mulle on ihan se ja sama miks jengi treenaa, kunhan ne liikkuis ees jonkin verran!


Ymmärränkö sitä, että joku haluaa treenata sen takia, että näyttäis paremmalta, niin totta kai. Mutta ei se mua kiehdo ensisijaisesti, jos tässä nyt muutama kilo tipahtaa tai hanuri kiristyy, niin se on sit sekundääristä plussaa.


Mielestäni ulkonäkökeskeinenkin treenaaminen on ok. Omalla kohdalla olen kuitenkin huomannut, että pelkkä ulkonäkötavoite ei motivoi tarpeeksi. Ja ulkonäkökeskeisen treenin voi vetää överiksi, kun moni ajattelee, että enemmän on enemmän ja samalla noudattaa mitä ihmeellisempiä kituruokavalioita, jotka harvemmin tukee treenaamista.


Kun tavoittelee parempaa oloa ja jaksamista, motivaatio ainakin omalla kohdalla kestää pidempään ja tietysti siinä samalla saavutetut tulokset ulkonäössä buustaa myös tekemistä. Pidän hyvänä tavoitteena sitä, että treenaaminen auttaa jaksamaan paremmin arjessa ja antaa hyvää energiaa. Samalla tavoitteena voi hyvin olla vaikka saada rasvaa pois, mutta se ei ole pääasia. Ja kun olo paranee, katsoo myös itseään armollisemmin.


Somessa olen huomannut, että jos valmennuksia kaupataan lähinnä ulkonäöllisiin tavotteisiin, eivät ne innosta samalla tavalla kuin hyvää oloa lupaavat, vaikka upeat muutoskuvat toki voivat vaikuttaa ostopäätökseen.


Treenaan pysyäkseni kunnossa vielä vanhanakin. Mutta en voi kieltää sitä, etteikö myös olisi tavoitteena näyttää paremmalta.


Mielestäni ulkonäkökeskeinen treenaaminen menee joskus joillakin yli. Se on kuitenkin jokaisen oma asia, miltä tahtoo näyttää.


Valehtelisin jos väittäisin että en treenaa siksi, että näyttäisin paremmalta. Tottakai itsetunto nousee kun peilistä katsoo takaisin sellainen mihin on itse tyytyväinen. Ja itsetunto vaikuttaa elämän jokaiseen osa-alueeseen! Joten ulkonäön kautta on salille päädytty, mutta se antaa niin paljon enemmän kuin vain kiinteämmän kropan! Ylipainosta huolimatta olo on omassa kropassa itsevarma, koska tietää sen olevan vahva ja terve.


Jokainen itse määrittelee onko treenaamisen ulkonäkökeskeistä, kaikillahan se jossain määrin on, vaikka saatetaan toisin väittää, ehkä siinä kohtaa kun elämässä ei ole mitään muuta kuin sali ja ruokapuntari voisi alkaa miettimään mitkä ovat juurisyyt ja miettiä mitä muuta treenaamisesta hyötyy. (Omalla salilla näkee nuorempia tyttöjä jotka pääasiassa treenaa pakaraa gymsharkeissa ja ottaa selfieitä, se ehkä omaan silmään näyttää ulkonäkökeskeiseltä)


Sopiva tavoite tai määrä on jokaiselle henkilökohtainen ja linkitetty siihen mitä tavoitellaan. Sanoisin, että vähintään 2krt/vkossa ja max. 5krt/vkossa, että kroppa ehtii myös palautua. Näidenkin sisään mahtuu monenlaista treeniä ja treenaajaa.

Treenaan sen hyvän tunteen ja fiiliksen vuoksi, enkä niinkään ulkonäön takia. Olen yrittänyt ajatella niin, että ulkonäön parantuminen on vain plussaa hyvän olon rinnalle. Toki kehossani on asioita, joita haluaisin muuttaa treenien avulla, mutten koe sen olevan se tärkein asia treenatessa.


Ulkonäkökeskeisyys treenatessa on varmasti monilla päällimmäinen asia ja siihen keskitytään liikaa. Toki on hienoa, että ihmiset treenaavat ja tuloksia näkyy, mutta haluaisin enemmän keskittyä siihen, mitä ihmiset tuntevat treenatessa ja sen jälkeen. Kuinka mahtava olo liikunnasta tulee, vaikkei esim. niitä upeita vatsalihaksia ulospäin näykään. Vahva olo ja mieli kulkee vahvan kehon kanssa käsi kädessä. Muistetaan nauttia liikunnan ilosta eikä vain tuijotella peilistä etsien uusia virheitä kehoistamme tai muita treenaajia kadehtien. Kyllä sinä pystyt mihin vain, jos vain itse niin haluat.


1. Kyllä, treenaan nimenomaan siksi että näyttäisin paremmalta. Treenaaminen on kivaa, mutta tavoitteena minulla on kuitenkin ulkonäkökeskeinen painonpudotus.

2. Jokainen treenaa miten tykkää. Jos haluaa saada isommat lihakset, se on täysin ok. Jos haluaa saada paremman mielen joogaamalla, se on täysin ok.

3. Sellainen jonka itse päättää.


1. Treenaan oman hyvinvoinnin sekä näyttävän kropan takia (kovan työn tulokset). Mielestäni mikään syy ei ole toista huonompi

2. Tästäkin on monia mielipiteitä, mutta voi mennä myös yli. Ehkä "ulkonäkökeskeinen treenaaminen" ei jonkun mielestä ole oikea syy.

3. Moni tavoite on hyvä, mutta tärkeimpänä on löytää itselle mielekäs tapa tehdä ja löytää salilla oikeat tekniikat. Uuden oppimisen jälkeen liikunta on vaan yhtä juhlaa


Käytännössä en, mutta joo koska jos voi paremmin näyttääkin paremmalta. 😇


Itselläni on treenaamisen motivaationa terveys, suvussani kulkee vahva rasite diabetekseen ja sitä tässä pidetään kaukana. Mutta mielestäni ulkonäkö perusteinen treenaaminen on myös ihan normaalia ja itsekin nautin siitä miten peilikuva muuttuu kun ruokavalio ja treeni tekevät yhteistyötä! Sillä onko se treenaamisen motivaatio kytköksissä hyvältä näyttämiseltä vai terveyden hakemiseen ei omasta mielestäni ole merkitystä, pääasia että tekee! 😊


Treenaan että jaksan paremmin fyysisesti ja psyykkisesti. Siihen kuuluu myös että kestän katsoa itseäni pelistä ilman vitutusta.


Väittäisin, että kaikilla parempi ulkonäkö on osa treenimotiivia ammatikseen urheilevia lukuunottamatta.


Nuoremmilla saattaa ulkonäkö tekijät olla yksi päämotiiveista, vanhemmilla ,kuten itsellä, terveyssyyt ykköstekijä. Parempi kehon koostumus tulee sitten bonuksena päälle ja positiivinen ja tervetullut bonushan se on.


Ulkonäkökeskeisyys ihan ok jos se ei häiritse muita. Tällä tarkoitan sitä, että jos oman peilikuvana tuijottelu tuottaa suurta mielihyvää, niin vapaasti vaan, mutta jos johtaa loukkaavan käytökseen muita, ei niin timmiä kroppaa omaavia kohtaan, niin sitten voi painua hevon kuuseen.


Tottakai saa, minä ainakin treenaan 50/50 ulkonäön ja hyvinvoinnin takia. Toisilla treenaaminen ulkonäön takia menee selvästi överiksi, mutta minun kohdallani siitä ei ole vaaraa koska olen sen verran laiska :) Käyn tällä hetkellä kaksi krt viikossa salilla, lisäksi kävelylenkkejä silloin tällöin. Kun huomaa muutoksia ulkonäössään, se antaa lisää motivaatiota treenaamiseen.


Itse treenaan, jotta voin hyvin ja näytän paremmalta. Turha sitä on kieltää. Mielestäni paremman ulkonäön tavoittelussa ei ole mitään vikaa sinänsä. Onhan se parempi tehdä ns. luonnollisesti kehoa muokkaamalla treenin avulla kuin turvautua esim. kauneuskirurgiaan. Ongelmalliseksi se muodostuu siinä tapauksessa jos ilmaantuu syömishäiriöitä tai kehon muokkaus alkaa liiaksi hallita/rajoittaa elämää.

Jokainen treenaa omien tavoitteidensa mukaan.


Jos ulkonäkökeskeinen treenaaminen motivoi itseään, niin siitä vaan. Mutta jos oma terveys on vaarassa, niin tällöin tietenkin huono tapa.


Osittainen motivaatio treenamiselle on itsellä myös ulkonäköön vaikuttaminen. Tärkein toki on terveysvaikutukset. Ulkonäkökeskeisyys on minusta ihan ok, kunhan se on myös terveydelle Ok. Eli ei esim. käytetä elimistölle haitallisia aineita tms. haluttuun ulkonäköön pääsemiseksi


Uskon, että jokaisella treenaajalla on ulkonäkökeskeisiä tavoitteita ja se on mielestäni ok. Tärkeää on kuitenkin olla myös muitakin tavoitteita mm. Terveys. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää ja siksi tavoitteita tulisi miettiä ajatuksella ja mahdollisesti pyytää apua ammattilaiselta.


Itse treenaan fyysisen kunnon parantamiseksi ja toki myös että näyttäisi paremmalta, mutta se ei ole pääasia.


Mulle itselleni on aivan sama jos joku treenaa vain siksi että näyttäisi paremmalta, Se on aika loputon suo, sillä voiko koskaan olla täysin tyytyväinen ... yleensä siinä vaan käy, että näkee aina jotain mitä pitää parantaa..


Omasta mielestäni harjoittelulle annetun tavoitteen ei tarvitse olla mikään taivaita hipova. Perus- ja lihaskunnon parantaminen on oma tavoitteeni.


Minä treenaan oman hyvinvoinnin takia. Ja että paikat pysyvät kunnossa, koska jos en tee mitään itseni eteen, joka paikkaan sattuu ja tulee ties mitä vaivoja. Sekin aika on koettu. Treenaaminen on yksinhuoltajan henkireikä. Kun äiti voi hyvin, lapsi voi hyvin. Jos siinä sivussa kroppa muuttaa muotoaan, ylimääräinen rasva häviää, lihakset näkyvät jne. ei se ole pahasta ollenkaan. Jos jotakuta asia häiritsee että toinen liikkuu ja voi hyvin, niin voi voi.


Jokainen saa reenata sillä tyylillä kuin hyväksi kokee jos saa mieli hyvää ja onnistumisia niin Antaa mennä vaan


1. Osittain. Vaikka treenin jälkeinen fiilis on voittamaton, en esimerkiksi treenaisi, jos se aiheuttaisi selluliittia. Haluan olla vahva ja myös näyttää siltä.

2. Menee. Sen huomaa vaatteista salilla. Nuoret tytöt pukeutuu aika antavasti ja sitten ihmetellään miksi miehet vahtaa. Jään itsekin joskus vahtaamaan 😂

3. Hyvinvointi tuskin piisaa kenellekkään pelkästään? Minua motivoi tavoitteet ja jos jossakin taulukossa sanotaan että tämän ikäisen pitäisi saada ja jaksaa niin ja näin niin on hyvässä kunnossa. Esimerkiksi 30 vuotiaan naisen pitäisi jaksaa juosta 5km 30 minuuttiin tai 10 km tuntiin jne


Tietysti saa. Sitähän se useimmiten on: peili sen kertoo, onko tulosta tullut. Laboratoriokokeet vasta myöhemmin, jos koskaan...


Vastauksena kysymykseen: myös ulkonäkökeskeisesti saa treenata. Vaikka nykyään ei saa sanoa mitään ja kaikkea kuulemma hyssytellään, todellisessa maailmassa on hyvin vähän täysin kiellettyjä asioita ja ne jotkin oikeasti kielletytkin onnistuvat motivoituneelta yksilöltä, joka ei piittaa kielloista. Kun ajatellaan millainen skaala toimintaa on mahdollista, ulkonäön vuoksi treenaaminen on aika harmiton. Klassisen humanismin mukaan ihmiskehon voima ja kauneus ovat molemmat jopa tavoiteltavia asioita, joista on iloa kaikille ihmisille.


Itse treenaan osittain ulkonäön vuoksi. Iän tuomalle rappiolle en voi paljonkaan tehdä, mutta en viihdy nahoissani, jos kehossa on enemmän rasvaa kuin lihaksia. Tällä hetkellä treenaan tiettyä tavoitetta varten, joka ei liity ulkonäköön vaan urheilusuoritukseen. Urheilullisempi ruumiinrakenne on mukava bonus.


Ulkonäkökeskeinen treenaaminen terveyden kustannuksella on tietysti typerää. Tämäkin asia on mahdollista lyödä yli, niin kuin kaikki muukin on.


Mikä tahansa itseä motivoiva tavoite on hyvä tavoite treenille. Tavoite saa olla jopa epärealistinen, kunhan sitä kohti kulkiessa asettaa itselleen saavutettavissa olevia välitavoitteita.


1. Joo ja en. En varsinaisesti, sillä ensisijainen tavoitteeni on painonpudotus, ja ulkonäöllisiä seikkoja olen enemmän huolestunut ylipainon mahdollisista terveysvaikutuksista tulevaisuudessa. Toki painoa pudotettuani näytän varmasti sporttisemmalle kun vaatteet istuvat paremmin. En haluaisi sanoa että ”paremmalle”, sillä mielestäni yhteiskuntamme kauneusihanne on edelleen liikaa painottunut ihannoimaan hoikkia ja urheilullisen näköisiä kehoja. Haluan ajatella, että ihan kaikki ihmiset kehonkoostumuksesta tai -muodosta riippumatta ovat kauniita. Siinä kehopositiivisuus on todella tervetullut ilmiö ja voi auttaa jokaista jolla on ongelmia itsensä ja kehonsa hyväksymisen kanssa.

2. Tämäkin on kaksipiippuinen juttu. Toisaalta mielestäni kaikki saavat tehdä juuri niin kuin itse tykkäävät, eli treenata ulkonäkö edellä tai sitten muut aspektit ensisijalla, tai jotain siltä väliltä. Toisaalta fitness-kisat ja niiden suosio viimeisen 10 vuoden aikana ovat puhdas esimerkki ulkonäkökeskeisestä treenaamisesta, itse ainakin olen lopen kyllästynyt seuraamaan kyseistä ilmiötä. Mielestäni siis ulkonäkökeskeistä harjoittelua ei todellakaan ainakaan hyssytellä. Mutta kuten sanoin, kukin tavallaan jos treenaus ja ihanne on terveen rajoissa (eli ei mene esim ortoreksian puolelle), mielestäni kukaan muu ei voi mennä sanomaan toiselle henkilölle että vain tietty tapa ja tavoite on oikea treenata.

3. Oma tavoitteeni on elämäntapamuutos ja sen myötä painonpudotus. Haluan myös vahvistaa tiettyjä lihasryhmiä kehossani, jotta kehoni jaksaa toimia työelämässä vielä tulevat 40 vuotta ilman tuki- ja liikuntaelinsairauksia.


Osittain ulkonäkökeskeisesti, sillä treenattu kroppa ja lihakset näyttävät paremmilta.

Tällä hetkellä itse treenaan että näyttäisin paremmalta, ja toivon että jossakin vaiheessa voin katsoa itseäni peilistä ja olla ylpeä pudottamastani painosta ja kiinteytymisestä. Mielestäni hyvä tavoite kuntosaliharjoittelulle juuri onkin hyvän psyykkisen, fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin saavuttaminen ja niiden ylläpito ja se että itse tuntee olonsa hyväksi ja onnelliseksi.


Ajattelisin näin että nykyään ulkonäkökeskeisestä treenaamisesta on kyllä tehty somettamisen vuoksi ehkä liiankin iso numero ja antaa helposti vääristyneen kuvan, vähän sellaisen ettet ole mitään jos et ole fitissä kunnossa.


1. Treenaan sen vuoksi että voisin paremmin ja valehtelisin jos väittäisin että ei yhtään kiinnosta miltä se peilikuva näyttää.

2. Joillakin se ulkonäkökeskeinen treenaaminen menee yli, mutta samalla tuntuu että nykyisin puskee vahvemmin läpi trendi että ulkonäkökeskeinen treenaaminen on pahasta.

3. Oma kuntosaliharjoittelun alkoi reilu vuosi sitten, kun terveystarkastuksessa löytyi hälyttäviä arvoja ja piti oikeasti miettiä, haluanko 32-vuotiaana kolesterolilääkettä. Janni Hussi julkaisi samaan aikaan ilmaisen treeni ohjelman ja siihen lähdin mukaan. Vuosi treenattiin ja opeteltiin syömään oikein, painoakin tippui 10kg. Vuoden alussa tein firstbeat-mittauksen joka kertoi minun olevan todella stressaantunut enkä palaudu laisinkaan päivien/yön aikana. Nyt on taas treeniohjelman muutettu, että löydetään oikea tasapaino kaikkeen. Mielestäni hyvä tapa treenata on sellainen josta tulee hyvä mieli. En usko että on olemassa yhtä oikeaa tapaa treenata ja omalle kohdalle olen huomannut että tapoja pitää aina välillä hieman muokata omien tarpeiden mukaan. Extrakiitos Janni Hussille! Ilman sun ilmaistatreeniohjelmaa ei mun liikunnan aloittamisesta olisi tullut mitään! KIITOS!!


Kyllä yksi motivaationi treenaamiseen on ulkonäkö. Tällä hetkellä en viihdy omassa kropassa enkä pidä siitä miltä kroppani näyttää. Vaikka treenaisi ulkonäkö motivaationa se tuo myös itsevarmuutta ja voi tuoda henkistä hyvinvointia kun pääsee omiin tavoitteisiin.


Kyllä ulkonäkökeskeinen treenaaminen voi mennä yli. Ei sinne salille tarvitse tulla aina pynttäytyneenä tai poseerata hauiksen kanssa kun toiset treenaa, ne voi jättää kotiin tai näyttää jos joku haluaa nähdä.


Mielestäni hyvä tavoite salitreeniin on sellainen mistä itse nauttii ja mikä siihen elämäntilanteeseen sopii.


1. Kehollisesti tietenkin. Odotukseni ovat suhteellisen terveet ja se tarkoittaa myös hyvinvointia muilla osa-alueilla.

2. Joskus menee hieman yli, kun seuraa salilla tai tv:ssä ihmisiä. Mielestäni ihmisten on treenattava mistä syystä tahansa, oli ulkonäkö tai kunto yms. Kunhan tekee sitä oikeilla liikkeillä, se on aina terveyttä edistävää.

3. Realistinen ja terveellisesti kehittä harjoittelu, mistä tahansa syystä.


Jos saa treenata hyvänolon takia, niin saa varmasti treenata myös ulkonäön vuoksi. Se ei ole keneltäkään pois, vaikka ihmisen motivaatio treenaamiseen olisi mikä.

Kyllä saa, sitä hyssytellään liikaa. Itse haluan saada näkyviä lihaksia ja painoa lisää saliaharjoittelun avulla.


Mun mielestä ulkonäkökeskeinen treenaaminen on ihan ok, kunhan se ei oo ainoa asia jonka takia treenaa. Itse treenaan kyllä että pysyisi kunnossa ja voisi saavuttaa parempiakin tuloksia, mutta pääasiassa sen vuoksi että se on tapa, jolla saan itselleni hyvää olo enkä tuu hulluksi :D Ilman treenaamista alan olla levoton, ja treenit on myös rutiini! Mielestäni ulkoisia asioita treenaamisessa saakin tavoitella, onhan ne konkreettisia tuloksia joita sitten kropassaan esim. näkee. Kyllä se motivoi! Ja aina mielestäni jos keskittyy ulkonäköönsä treenaamisessa, tulisi verrata muutoksia aina itseensä ennen ja jälkeen, jokaisella kun on niin erilainen kroppa. Esim. kuvasta voisi ottaa tavoitteeksi että olkapäät näkyy paremmin tai jalkoihin tullut lisää lihasta. Nykyään ulkonäkökeskeinen treenaus ei ole mielestäni ylimenevää ja yleensä siinä on muitakin motiiveja kuin se miltä näyttää :) Hyvä aihe!


Itse treenaan sekä ulkonäön että kunnon vuoksi. Minusta treenatun näköiset ihmiset ovat ilo silmälle. Nälkiintyneen näköisiä fitnesstyyppejä en itse suosi.


Äärimmäiseen treenaamiseen liittyy riskejä, toivon että ko henkilöt tiedostavat ne.

Kuntosaliharjoitun tavoitteena voisi pitää lihasmassan säilyttäminen ja kasvatus. Kehon, liikkuvuuden ja voimatason ylläpitäminen/lisääminen. Treenata niin kovaa kuin se itselle on merkityksellistä.


Sain motivaatiota liikkumiseen kun vanhemmat sukulaiset ovat kertoneet mitä kaikkia sairauksia heillä on, monet sairauksista voisi kuitenkin liikunnalla välttää. Lisäkipinää tuo hyvä olo, sitä tulee liikunnasta, mutta myös siitä että näkee kropan muuttuvan paremman näköiseksi. Eli treenaan myös ulkonäön vuoksi. Mikäli joku haluaa treenata ihan vain ulkonäön vuoksi, ei sekään ole minulta mitenkään pois, eli jokaista motivoikoon se mikä on itselle tärkeää.


Ulkonäkökeskeisesti saa treenata. Toki on toivottavaa ettei se ole ainoa syy, mutta kyllä sitäkin saa tavoitella. Itse treenaan sekä ulkonäön että terveyden vuoksi.

Kaikessa on oltava kultainen keskitie eikä ulkonäköä mielestäni pidä tavoitella terveyden kustannuksella. Nykyinen suhtautuminen on mielestäni varsin tasapainoinen.


Ulkonäölliset tavoitteet ovat hyviä, koska ne näkyvät ja ovat huomattavissa konkreettisesti. Ne ovat usein myös kovin motioija eteenpäin. Esim. Tietty senttimäärä vyötäröltä, tietyn ruokavalion noudattaminen, tietty liikunta määrä viikossa. Sekä pieniä että suuria tavoitteita!


Omasta mielipiteeni on,että jokainen saa treenata omille arvoilleen ja tavoitteilleen sopivalla tavalla. Olkoon ulkonäkökeskeistä tai ei.


1) kiinteytyäkseni, kyllä

2) toiset treenaa ja räpsii selfieitä, ärsyttää

3) 45-60 min treeni. Kunnon nousu, itselläni tähtään toimintakykyiseen vanhenemiseen, ikää 55v.


Itse treenaan terveys ja hyvinvointi edellä, siksi että tuntuisi paremmalta ja jaksaisin paremmmin. Jos siinä samalla ulkonäkö kohentuu, niin sehän on pelkkää plussaa. Jos joku treenaa näyttääkseen paremmalta, niin sekin on ihan ok. Ja saattaahan se siinä sivussa lisätä myös hyvinvointia ja edistää terveyttä.


Kyllä treenaan just sen takia , että saan lisää lihaksia ja näytän hyvältä ja siinä sivussa tulee myös hyvä terveys kun syö vain itsetehtyjä ruokia


Treenaan sen vuoksi, että näyttäisin alusvaatteissa paremmalta eli aika ulkonäkökeskeisesti. Mielestäni jokainen ihminen saa treenata just sen syyn takia mikä on heille se tärkein. Nyt #kehopositiivisuus yrittää kovin rajoittaa treenaamista, koska ”sinä riität.” No hitto mitä jos en vaan riitä?! Kuka sitä on sanomaan milloin treenaaminen menee yli vai meneekö. Tavoitteet (ja rajoitteet) on jokaisen oman pään sisällä, niistä ei kannata kiistellä.


1. Osittain treenaamiseeni vaikuttaa ulkonäkö.

2. Tuntuu, että sitä toisaalta hyssytellään välillä hieman liikaa, ja samaan aikaaa hyssyttelijät treenavat itse ulkonäön vuoksi.

3. Haluan ajatella kuntosaliharjoittelun tavoitteeksi hyvän olon ja ulkonäön "muovautuvan" siinä samalla. Mielestäni hyvän olon kautta toisaalta ulkonäköön osaa olla tyytyväisempi. :)


Omalla kohdalla tavoite olisi näyttää ulkoisesti "paremmalta" eli sulattaa rasvaa ja saada lihasta. Terveys edellä menen itse. Koen, että omalla kohdalla ulkoisen olemuksen "paraneminen" vaikuttaa myös itsetuntoon.


Voiko treenaaminen olla liian ulkonäkökeskeistä niin kyllä voi. Jos kaikki aika menee salilla oman hauiksen tai pepun tuijottamiseen ja ihailemiseen peilistä ni ei siinä kyllä enää ole mitään mieltä. Sellaisten seassa en esim. ite haluais treenata, koska koen jonkinlaista alemmuudentunnetta ja sitä et nyt ne kattoo minua et kyllä on tolla vielä tekemistä.


Minusta ei oikein voi antaa mitään yleistä vastausta siihen, mikä on sopiva tavoite salille. Jollain se voi olla kuntoutuminen tai ihan vaan terveyden ylläpito. Tai sit se et ois oman kaveriporukan suurin hauis.


Oli se tavoite sit mikä tahansa ni siihen pitää tukea. Kuitenkin järki päässä pitäen niin ettei mee överiksi. Sekin pitäis uskaltaa sanoa esim pt:n.


1. En. Pienen lapsen yh:na ei ole aikaa, eikä kyllä mielenkiintoakaan lähteä mihinkään kuntosalille.

2. Jos jotkut ihmiset haluaa treenata ulkonäkökeskeisesti, niin se on heidän asia, mikä minä olen arvostelemaan.

3. En osaa sanoa, ei ole kokemusta.


Jos treenin tavoitteena on näyttää paremmalle, miksipä ei. Mutta liian paljastavissa vaatteissa treenaavat, joiden ajasta isompi osa menee itsensä peilailuun ja vastakkaisen sukupuolen houkutteluun on sivusta seuraajalle noloja.

Esim niin tiukka toppi, että rintavarustus meinaa pullahtaa ulos... Tai tiukat trikoot, joista miehisen varustuksen koon näkee kaikki jo vahingossa vilkaistessaan siihen suuntaa. Myötähäpeän! (joka on muuten sana, jolle ei vastinetta löydy muista kielistä!)


Mielestäni jokainen saa treenata juuri niitä omia tavoitteita kohti. Itselläni on omat tavoitteet, joista yksi on ulkonäkötavoite, koska se antaa minulle itsevarmuutta. Ei minua salilla kiinnosta mitä muut tekevät, teen oman juttuni ja sitten lähden kotiin.

Jo vain. Pääasia että pitää kunnostaan (sekä henkisesti että ruumiillisesti) hyvää huolta. Se on ainokaisemme.


Rytmi sellaiseksi, että se sopii. Arkkiatri Arvo Ylpön sanoin ”kaikkea kohtuudella”. Mopo on hyvä ajopeli kun sen pitää hallinnssa. Sama pätee myös liki kaikkiin asioihin.


Ulkonäön vuoksi saa ehdottomasti treenata! Sillä miltä itsestä tuntuu omassa kropassa ja että on tyytyväinen siihen mitä peilistä näkyy on valtavan suuri vaikutus psyykkiseen hyvinvointiin.


Ulkonäön vuoksi treenaamista hyssytellään kyllä. Itse ainakin koen, että täytyy olla joku muu syy muille kertoa miksi treenaa ja ulkonäölliset asiat tulevat siinä hyvänä sivutuotteena vain. Toki myönnän itsekin "paheksuvani" salilla peilin edessä pullistelevia/poseeraavia..


Kuntosaliharjoittelulle ei välttämättä tarvitse edes asettaa mitään sen kummempaa tavoitetta. Treenata voi esim. siksi että se on kivaa ja siitä saa hyvä fiiliksen.


1. Jonkin verran ulkonäön vuoksi treenaan, koska painoa on kertynyt liikaa.

2. Jokaisen oma asia minkä vuoksi treenaa.

3. Yleikunnon kohottamimen ja liikuvuuden parantaminen ovat hyviä tavoitteita kuntosaliharjoittelulle.


Mielestäni ulkonäkökeskeinen treenaaminen ei itsessään ole väärin, mutta omasta mielestäni sitä kannattaa miettiä missä raja kulkee. Nykymaailma on mielestäni mennyt överiksi ulkonäkökeskeisyydessä, mikä näkyy esimerkiksi ihmisten ulkonäköpaineissa, mikä voi pahimmassa tapauksessa johtaa mielenterveydellisiin ongelmiin. Mielestäni ihmisten pitäisi treenata rakkaudesta omaa kroppaansa kohtaan, ei vihasta. Hyvinvointi ja terveys on paljon tärkeämpi asia treenatessa.


Jokainen tavallaan. Itselle meininki on "Keho on mun temppeli" ja pidetään temppelin tuki rakenteet kunnossa ettei se rupee heiluu. On paljo mukavampi elää ku on paikat kunnossa. Eli ei muiden vuoksi.


1. Treenaan pääasiassa voidakseni hyvin, mutta osittain näyttääkseni urheilulliselta, minkä koen hyvännäköiseksi ulkonäöksi. Ulkonäkö on kuitenkin sivutuote sille, että kroppa pysyy kunnossa ja henkinen ja fyysinen fiilis pysyy korkealla.

2. Nykyään tuntuu olevan tervetullut trendi, että ulkonäkösyistä ei pitäisi treenata. En silti näkisi, että ulkonäkösyistä treenaaminen olisi huono tai hyssyteltävä, mikäli se ei määrittelisi elämää merkitsevästi.

3. Mikä tahansa on hyvä syy treenaamiselle, kunhan se lähtee yksilön omista haluista ja ei vaaranna yksilön terveyttä olipa se henkistä tai fyysistä.


1 kyllä

2 minusta on hyvä olla tavoitteet harjoittelulle (ulkonäkö, voima, tai reenaaminen johonkin suoritukseen)

3 minulla itselläni se on työ kunnon yllä pitäminen ja ikääntymisen aiheuttama lihas kunnon heikentymä


En ymmärrä, että miksi ihmeessä ulkonäkökeskeisesti ei saisi treenata. Se, minkä vuoksi jokainen salilla luuraa on jokaisen oma asia. Minä itse treenaan niin oman sisäisen hyvinvointini, kuin myös ulkonäköseikkojen vuoksi. Oma tavoitteeni on esimerkiksi se, että saan karistettua työpäivien tuoman kuormituksen pois harteilta ennen kuin menen kotiin, mutta samalla treeniohjelmani on yläkroppaan painottuva, sillä haluan muokata allieni ulkomuotoa.


Mielestäni huomio pitäisi kiinnittää siihen kuinka hienoa on, että ihminen ylipäätään treenaa. Sillä vaikka se tapahtuisi täysin ulkonäkösyistä, se ei sulje pois terveydellisiä vaikutuksia. Ja sekös onkin mahtava ajatus, että ihminen saa muokattua ulkonäköään mieleisemmäkseen ja plussana hän liikkuu ja hänen kroppansa saa sisäisestikin höpötitiä.


Lisään vielä, että mielipiteeni on tämä, jos treenaaminen ulkonäkökeskeisesti on "tervettä", eikä se ole esimerkiksi jonkin syömishäiriön pakottamaa treenaamista. Tällöin asia on ihan eri.


En usko, että kukaan innostuu mistään lajista pelkästään ulkonäön motivoimana pitkäaikaisesti. Toki se voi olla osatekijä, mutta ainakin itselläni hyvinvointi ja työssäjaksaminen ja siihen liittyvien kremppojen minimointi motivoi paljon enemmän. Peilikuva tulee sen muun mukana sitten.


Minun mielestä saa ja pitääkin treenata ulkonäkökeskeisesti. Koska ulkonäkö on ihmisen mittari biologisesti muille ihmisille. Hyvä ulkonäkö herättää heti kiinnostuksen, ja hyvä ulkonäkö esim treenattua kertoo että ihminen pitää itsestään huolta ja välittää siitä miltä näyttää. Minusta asiaa pitäisi enemmän tuoda esille, siitä ei ole puhuttu niin paljon kuin sali treenaamisesta muuten.


Mun mielestä ei loppu peleissä ole niin väliä, että miksi urheilee/liikkuu, kunhan vaan tekee sitä. Itse olen huomannut useasti että ensimmäinen syy miksi salille on tullut lähdettyä on se, että nyt haluan pudottaa vähän painoa tms. Kuitenkaan pitkällä tähtäimellä itsellä ulkonäkökeskeisyys ei pidä motivaatiota kauaa yllä. Vaikka ois tosi cool omata bikinikroppa 24/7, oon tajunnut että se vaatisi tosi tarkkaa syömistä ja treenaamista. Mä en kuitenkaan halua treenata ja syödä niin ”vakavasti”, jotta noita tuloksia tulisi. Oon siis tajunnut että mun mielestä grammalleen tarkka ruokavalio ei ole sen arvoista, vaikka sais bikinikropan. Kunhan syö hyvin ja urheilee ja nimen omaan sellaisia lajeja josta itse tykkää!! Eli siis mun mielestä ei oo mitään pahaa jos joku käy ulkonäkökeskeisesti salilla, mutta itsellä olen huomannut että se ei pitkällä aikavälillä riitä yksin motivaattoriksi. Se ulkonäkö tulee oikeestaan kirsikkana kakun päälle, kun urheilee selllaisella tavalla mistä tykkää, eikä esim. pakota itseään salille maximaalisen rasvanpolton takia, vaikka oikeasti ei edes nauti siitä. Itse huomasin jossain vaiheessa myös sen, että salilla treenaaminen on ihan kivaa, mutta nautin paljon enemmän esim tanssimisesta. Salilla käymisestä tehdään mielestäni välillä se yksi ja ainoa ”oikea” tapa urheilla, varsinkin silloin jos ulkonäkö on vain mielessä. Tai näin ainakin itse aloin aiemmin alitajuntaisesti ajattelemaan, ja jätin muita lajeja pois, joista nautin enemmän. Varsinkin nettivalmennukset tuntuu painottavan salilla käymistä. Mutta joillekkinhan kehonmuokkaus on itsessään jo harrastus/ammatti, ja ne jotka siitä nauttii, niin nostan hattua sille itsekurille, ja jälleen, tärkeintä on se, että nauttii siitä mitä tekee, oli se sitten mitä tahansa ja mistä syystä tahansa . :) SILTI haluaisin, että urheilussa alettaisiin painottaa ulkonäkökeskeisyyden sijaan hyvää oloa ja terveyttä. Ulkonäkökeskeisyys tuo myös ulkonäköpaineet. Toivottavasti saa selkoa tästä vastauksesta !😂


1. Kyllä, osittain.

2. Mielestäni se menee joissain tapauksissa hieman yli. Suurimmalla osalla on kuitenkin tavoite harjoittelussa ja ulkonäkö on luultavasti sen taustalla ainakin osin.

3. Mielestäni hyvä tavoite on yleisen kunnon parantaminen, mutta halutessaan voi treenata itseään paremman näköiseksi kuitenkin niin, että treenaaminen ei mene yli.


Minulla itselläni on alaselässä murtuma, joka on pääsyy treenaamiselleni. Pelkään, että murtuma estää tulevaisuudessa turvallisen raskauden, jonka vuoksi pyrin vahvistamaan omaa kroppaani. Olen urheillut koko ikäni, mutta kuitenkin noviisi salilla kävijä. Siksi tykkään saavutuksista, joita treenaus tuo ulkonäkööni.

Vihaan omaa leuka-kaula-aluettani ja oma mieli/itsetunto kohenee kun saan treenata. Lisäksi tunnen oloni hyvinkin voimaantuneeksi, kun olen saavuttanut treeneissä hyviä tuloksia.


En ymmärrä miksei ihmiset saisi treenata ulkonäön puolesta. Niin kauan kuin treenaminen ja tuloksien tavoittelu pysyy yksilön hallinnassa, en näe treenaamiselle ongelmaa.


Mielestäni treenaaminen on kaikkein terveellisin valinta keinotekoisten leikkauksien sijaan. Ulkonäkökeskeinen treenaaminen ei ole keneltäkään pois.


1.Osittain sen takia mutta ei se niin paljon ninulle vaikuta.myös siitä syystä että jaksan töissä paremmin ja paikat pysyy paremmassa kunnossa esim,kärsinyt paljon selkäkivuista mistä olen melkeen päässyt eroon treenaamisella.

2.kyllä se joskus menee yli ja siitä voisi enemmän avoimemmin puhua.

3.pysyy paremmassa kunnossa ja jaksaa arjessa hyvin.


1. En

2. Omasta mielestäni se on jokaisen oma asia, minua ei häiritse.

3. Oman lihaskunnon yllä pitäminen myös terveydelliset asiat.


1. Harjoittelen fyysisen kunnon parantamisen vuoksi ja vähän myös ulkonäön (roikkuvat vatsa pois)

2. Ehdottomasti menee. En hyväksy ollenkaan tätä fitnesmalli-harjoittelua, koska siinä "leikitään" jo omalla terveydessä (sekä fyysisellä, että psyykkisellä). Ja elämä on pelkkää ulkonäkökesteistä harjoittelua. Ja sitä hyssytellään liikaa, eikä myönnetä/tunnisteta vaaroja. Kuntosalien pitäisi puuttua tähän.

3. Tulla hyvään kuntoon fyysisesti ja pysyä siinä.


Treenaan sen vuoksi, että näyttäisin paremmalta. Mielestäni on jokaisen oma asia, mikä motivoi treenaamaan ja liikkumaa. Toisille se on ulkonäkö, toisille kunnon ylläpitäminen tai terveyden edistäminen. Pääasia mielestäni on se, että liikkuu. Liikuntaa edistää terveyttä monella tapaa.


Ulkonäkökeskeinen treenaaminen voi kuitenkin mennä joskus yli. Silloin treenaaminen vie kaiken ajan elämästä, eikä aikaa jää esim. perheelle tai ystäville.

Mielestäni hyvä tavoite kuntosaliharjoittelulle on rasvanpoltto ja lihaskunnon ylläpitäminen/kasvattaminen.


1. Kyllä koska hyväryhtinen, hyvä kuntoinen, timmi, sopivasti lihaksikas luo myös terveellisen elämäntapa kuvan.

2. Liikaa hyssyttelyä. Jos joku haluaa olla tosi tiukassa kunnis niin eipä se meiltä muilta ole mielestäni yhtään pois mistään.

3. Se että saa painon hallintaan. Lisää voimaa ja lihaserottuvuutta.

Treenaan ollakseni hyvännäköinen, mutta myös koska haluan pysyä terveenä ja liikunnasta tulee hyvä fiilis. Olen timmi, mutta en mielestäni ylitreenattu. Hyvä ulkonäkö tuo itsevarmuutta ja on ihanaa pukeutua vaatteisiin, jotka istuvat hyvin ja siitä tulee hyvä fiilis.


1. Osittain kyllä

2. ”Pipoa ei ole syytä pitää liian kireällä.” Annetaan kaikkien kukkien kukkia.

3. Sopiva kroppa / sopiva kuntosali tavoite =>kun henkilö on itse tyytyväinen kroppaansa ja harjoittelu tavoitteeseensa


1. en treenaa että näyttäisin paremmalta, olen yrittänyt, mutta en saanut sellaista tulosta. nykyään treenaan enempi siksi että selviäisin iän myötä tulevasta lihaskadosta.

2. jokaisen ulkonäkö on oma asia.

3. sopiva ja hyvä tavoite on realistinen ja saavutettavissa.mikä se on, on jokaisen oma asia. ei kuulu muille.


Itse treenaan, että näyttäisin paremmalta. Tietenkin haluan kaikki muutkin hyvät vaikutukset treenaamisesta, mutta ulkonäön parantaminen on yksi niistä. Kuitenkin ulkonäkökeskeinen treenaaminen menee mielestäni yli silloin, kun treenataan esimerkiksi pelkkää peppua eikä koko vartaloa tasaisesti. Kieltämättä kyllä suhtaudun hieman vähemmällä arvostuksella heitä kohtaan, joille ulkonäön parantaminen on ainoa tavoite salilla.


Jokainen saa treenata miten itse haluaa ja määrittää omat tavoitteensa. Itse treenaan lähinnä siksi että voisin paremmin ja saisin lisää voimaa ja kestävyyttä, ulkonäkö ei ole siis ykkösjuttu. Mikä tahansa tavoite voi mennä yli, joten ulkonäkökeskeinenkin voi mennä – pitää muistaa kuunnella omaa kehoaan ja mennä terveys edellä.


Miksei saisi treenata ulkonäön vuoksi? Syyhän voi olla mikä vain miksi treenataan.

Itse liikun, jotta saisin kestävyyttä sekä pidettyä painoni normaalina. Olin ennen ylipainoinen, joten siitähän tämä treenauskin lähti. Ja tottakai vaatteet näyttävät mielestäni paremmalta päälläni, kun olen treenannut ja olen paremmassa kunnossa.


Minulle ulkonäkö on treenin positiivinen sivutuote. Kuntoilen oman terveyteni ja jaksamiseni takia.


Monelle ulkonäkö on tärkeä asia, mutta minusta se ei saisi olla pääasia. Tietysti mitä kuntoilulla halutaan hakea.


Mielestäni hyvä lähtökohta treenille pitäisi olla aina ensin omaan oloon sekä terveyteen tähtäävä vasta sen jälkeen tulee ulkonäkö.


Kyllä mielestäni saa.

Tässä vaiheessa itse treenaan painon pudotus mielessä, mutta kun ylimääräiset kilot ovat kariisseet alan treenaamaan kroppaani muokatakseni ulkonäköä.

Jo tässä vaiheessa on kivaa, kun esim. käsivarret ja olkapäät alkavat ottamaan muotoaan.


1. Kyllä enimmäkseen senkin takia, mutta myös terveyden takia (salilla treenaaminen on mielestäni kivaa).

2. En osaa sanoa. Joillain varmaan menee yli, mutta itse olen tyytyväinen kroppaani tälläisenä, mutta voisin olla tyytyväisempikin.


1. Täytyy myöntää että kyllä!

2. Ehkä joo, naisilla varsinkin.

3. Kunnon kohotus/ktopan muokkaus


Ehdottomasti treenaan näyttääkseni paremmalta. Olen jo 68- vuotias, treenaan päivittäin, lepopäivän unohdan aina, valitettavasti. Saan päivittäin palautetta siitä, että näytän ikäistäni nuoremmalta ja pari viikkoa sitten salillani tehdyssä kehonkoostumusmittauksessa oli ikäni 54 vuotta! Lisäksi saan hyvän kunnon, tasapainon, itsevarmuutta jopa itsepuolustustaitoja (bodycombat) jne. Liikaa ei voi ulkonäön vuoksi treenata, jos treenaa puhtaasti eikä käytä mömmöjä.

Monilla ikäisilläni ei ole lihasvoimaa edes nostaa jalkojaan, käsi-, vatsa-, selkälihaksista puhumattakaan. Suosittelen.


Saa kyllä treenata (ihan kuinka itse haluaa), mutta ei kanna kovin pitkälle. Kokemusta on. Itse arvostan nykyään toiminnallisuutta. Ulkonäkö seuraa kuitenkin perässä:=)


En haluaisi treenata ulkonäön takia, sillä motivaationi ja kiinnostukseni treenaamista kohtaan ei kestä muutamaa viikkoa pidempään, mikäli tähtäimessä on vain timmi kroppa. Omasta mielestäni urheilua pitäisi harrastaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takia - silloin se on pitkäjänteistä, mielekästä ja hyvinvointi näkyy myös ulospäin. Jos punttisalille raahautuu viikosta toiseen vain sen takia koska ”on pakko” tai ”en saa kesäksi bikinikroppaa muuten”, häviää treenistä mielekkyys todella nopeasti, sen olen ihan henkilökohtaisesti todennut.


Minusta ulkonäkökeskeinen treenaaminen on enemmän kuin sallittua, mikäli se antaa jollekin motivaatiota ja halua treenata lisää ja kovempaa. Ei sitä tarvitse hyssytellä.


Itse haluaisin oppia treenaamaan sen hyvinvoinnin takia. Kun treenaa säännöllisesti mielekkäällä tavalla, ei tee mieli herkkuja ja olo on energinen. Hyvinvointi on siis minun tavoite ja tätä kautta myös ulkonäkö muokkautuu siinä sivussa. Yhtälailla ulkonäkö on jonkun tavoite ja niin kuin aikaisemmin mainitsin, jokaisen henkilökohtaisella tavoitteella ei ole väliä, kunhan treeni on mielekästä.


1. Tottakai, kuka ei haluaisi näyttää hyvältä myös omasta mielestään. Se ei kuitenkaan ole pääsyy treenata. Treenaan koska haluan voida paremmin ja saada pidemmän elämän mahdollisesti. Ulkonäkö muutokset ovat iso plussa tietenkin.

2. Mun mielestä on hyvä, että ihmiset treenaavat ulkonäkönsä takia, ja tämä on jokaisen oma valinta. Ja nimenomaan treenaavat, se että salilla käydään "näyttäytymässä" meikit naamassa ja selfieitä someen ei ole kuntosalin tarkoitus kuitenkaan.

3. Tavoitteet on myös jokaisen henkilökohtaisia, toiset haluavat fitness kisoihin, toiset haluavat vain harrastaa salilla käyntiä.. jotkut käy kerran viikossa tekemässä jotain kun toiset treenaa 6kertaa.. niin ihmisestä ja hänen tavoitteestaan kiinni.


Tietenkin saa treenata ulkonäkökeskeisesti. Ei kaikilla ole tavoitteena olla vain terveempi, vaan monelle se ulkonäkö on kova motivaattori ja tavoite. Asiaa hyssytellään ja tosi usein tulee vastaan tilanteita, joissa keskiverron ihmisen mielestä "jo täydellisen kropan" omaava on turhaan treenaamassa ja haluaa vaan näyttää itseään kaikille.


Itse treenaan ollakseni terveempi ja paremman näköinen. En pidä sitä salaisuutena, etten pidä tietyistä osista kropassani ja haluan parantaa ja kehittää itseäni varsinkin näiltä alueilta.


Jokaisella on omat tavoitteet. Minä esimerkiksi haluan saada lihaksia näkyviin ja siinä ohella tehdä urheilusta osan arkea. Minusta on lapsellista vähätellä ja pilkata toisten tavoitteita.


Tottakai saa, mutta kyllästyttää kun tuntuu lähes joka ikisen valmentajan ennakko-oletus olevan ulkonäkö (ja laihtuminen) ja ei ymmärretä sitä ettei ne ole aina syitä jokaiselle liikkua. Ja näin valmentaja voi tuottaa pahoinvointia hyvinvoinnin sijaan esimerkiksi syömishäiriöitä sairastaneelle.


Toki jokaisen ois hyvä pohtia onko hyvä tarakka se paras motivaatio, va sinkin jos tekee treeniä hyvinvoinnin kustannukselle, jota näkee jaa kuulee usein.

Minusta hyvä treeni on kuntosali ja cardio


Moikka, ulkonäkökeskeinen treenaaminen on ollut todella pitkään pinnalla suurimalla osalla treenaajista. Onneksi se on väistymässä hyvinvointi treenaamisen edestä. Toki en väitä ettenkö itsekkin halua näyttää kiinteältä ja hyvinvoivalta, mutta ennen kaikkea siltä hyvinvoivalta. Jokainen treenaa minun mielestäni siltä pohjalta mikä hänestä tuntuu hyvälle. Jos tavoitteena on olla pelkkää lihasta ja nolla rasvoilla, se on hänen valintansa, itse koen että hyvinvoivannäköinen nainen on kauniinpi kuin pelkkää lihasta oleva, mutta mielipiteitä on yhtä monta kuin ihmisiäkin. Itse voin myöntää ettei selkäranka pitäis kaikissa kisakuntoon dieteissä, joten kunnioitus heille kenellä itsekuri kestää sen rääkin. Itse kuntoilen sillä tavoitteella että se pysyy mukana elämäntavoissa eikä ole liian vaativaa koska pitäähän siitä tekemisestä "nauttia" ja se että kestävyyskunto ja kiinteys on ne mitä pidän itselleni tärkeämpänä kuin suuria lihaksia.


1. Kyl treenaan, osittain ainakin. Siitä se on alunperin alkanut, et haluu näyttää paremmalta ja tuntee olevansa enemmän sinut ittensä kans. Jossai vaiheessa sit on alkanu oppii arvostaa omaa kehoaan ja kaikkee mihin se pystyy, ja sit on haluu treenata sen hyvinvoinnin takia. Mut hyvinvointiin kuuluu kans henkinen hyvinvointi, ja sitä aika iso osa on hyvä itsetunto.

2. Sillon menee yli kun ei nähä niitä luonnollisia rajoja ja siitä tuler liian hallitseva ajatusmalli. Mut ne rajat on jokaisella sitte omat. Mut hyssytellään liikaa, on aika tyhmää olettaa että kukaan ei treenais ulkonäön takia. Tottakai se jokaisella vaikuttaa vähän, mut on sitten eri asia mitä tavottelee omalta ulkonäöltä.

3. Oma hyvinvointi. Ei siihen voi laittaa muuta tavotetta, paitsi sitten kilpailut erikseen. Ite treenaan sen hyvän fiiliksen, ittensä haastamisen ja kehittymisen näkemisen takia.


Mielestäni ei ole väliä, mikä syy ja motivaatio treenaamisen taustalla on, jos se saa kerta toisensa lähtemään esimerkiksi kuntosalille. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus; jos ulkonäkö muokkautuu treenillä mieleiseen suuntaan niin sillä on aivan varmasti positiivinen vaikutus mielen maailmaan. Toki ulkonäkö muokkautuu verrattain hitaasti, jolloin ainoana motivaationa se voi olla turhan heikko - kun taas esimerkiksi treenin progressio näkyy parhaimmillaan joka ikisellä salikerralla. Ulkonäkökeskeisessä treenaamisessa mennään metsään silloin, jos tavoitellaan vaikkapa sixpäckiä liian kuormittavalla treenillä ruokailuun ja muuhun arjen kuormitukseen nähden, niin että pian ollaan ortoreksian tai uupumuksen kynnyksellä. Toisaalta samat riskit ovat olemassa aina, mutta näkisin että ulkonäkökeskeisessä treenissä uhka on suurempi.


1. Kyllä, treenattu vartalo on hyvän näköinen.

2. Ylilyöntejä on joka lajissa.

3. Kaikki käy, pääasia että harrastus tuottaa mielihyvää.

Mitäpä se kelleen kuuluu miksi ja miten treenaat. Meillä jokaisella on oma syynsä. Parasta että treenaa kuin jäädä kotiin makaamaan. Oma tavoitteeni on pitää kroppa toimintakunnossa selkäsairauksien vuoksi JA pudottaa painoa/kiinteytyä, että siitäpä sitte 💁


En myönnä en kiellä, se mihin sinä asetat sinun tavoitteesi on tärkeämpi ja jos se saa sinut tuntemaan itsesi paremmaksi ihmiseksi on se sallittua. Teetkö sitä jaksaaksesi paremmin päivän yli, onko sinun purettava vaikka pahaa oloa nyrkkeilysäkkiin, saatko temppelisi joogasta, haluatko olla penkkinoston maailmanmestari vai Riikinkukkona lavalla fittness kisoissa. Vai jopa crossfit sankari. Kaikista tärkein itselle on se hyvänolontunne salin jälkeen niin henkisesti kuin fyysisesti, levänneen pirteä tai sopivasti rikki. Paras sali koostuu sen Ryhmä hengestä ja siitä että olet osa sitä yhteisöä salilla kun ja jos sitä aktiivisesti tai vaihtelevastikkin harrastaisit. Treenaan että voin olla osa porukkaa ja siksi että herään aamulla paremmin 👍


Mielestäni ulkonäön ei kuuluisi olla treenaamisen pääsyy, koska se on haitallista näin toimivalle henkilölle itselleen sekä se kasvattaa ulkonäkökeskeistä kulttuuria, joka aiheuttaa ihmisille ulkonäköpaineita, itseinhoa sekä jopa syömishäiriöitä. Liikunnan kuuluisi olla asia, josta tykkää ja josta tulee hyvä olo. Treenaamisen hyvänä tavoitteena voi mielestäni olla myös esim. terveellinen elämä ja itsensä kehittäminen (esim. lihaksien kasvattaminen voiman saannin takia).


1. Se ulkonäöllinen hyöty tulee sen oman hyvinvoinnin kanssa käsi kädessä, mutta ensisijaisesti treenauksen syy on oma terveys ja hyvinvointi. Visuaalinen puoli on sitten bonuksena.

2. Toki välillä sitä pysähtyy ihmettelemään salilla sitä instagram-treenaajaa, jolla koko treeni keskittyy kuvaamiseen ja poseerauksiin viikosta toiseen. Ja mimmit, jotka on täydessä meikissä ja kledjut huutaa et kattokaa mua nyt.. En ymmärrä tätä puolta.

3. Jokainen asettaa omat tavoitteensa omien tarpeiden ja halujen mukaan.


Yleisesti ei ole mitään syytä hyssyttelylle tai suuremmille keskusteluillekaan koska jokainenhan treenaa itselleen ja miten itse tarpeensa kokee. Itse en ymmärrä myöskään kehonrakentajia, tai sikaniskoja huutamassa treenin aikana ja pullistelemassa peilille ja kameralleen.


1) Kyllä sitäkin, tietysti haluan näyttää paremmalta. Treenistä toki tulee hyvä olo. Eihän siinä mitään pahaa ole, keho näyttää hyvältä, kun on kiinteämpi & lihaksikas.

2) Riippuu miten sitä tuo esiin.. Ei jokaisesta salitreenistä tarvitse julkaista kuvaa ym.. Kyllä ne ihmiset, jotka on ympärillä näkee miten hyvältä näyttää.

3) Mitä tavoitteita itselleen asettaa? , joku haluaa pudottaa painoa, toinen lisätä lihasta, käydä välillä salilla lihaskuntoa kohottaen. Kumminkin saharjoittelussa säännöllisyys, nousujohteinen harjoittelu, ruoka, uni, balanssissa. Unohtamatta kuunnellen omaa hyvää oloa.


Jokainen treenatkoon omalla tyylillä ja tavoitteilla, jos se tuottaa hyvää oloa mielelle ja keholle.


Vaikkei haluaisikaan mitään överi kroppaa, on erittäin hyvä jos saa treenillä sellaisen kropan mikä näyttää hyvältä siinä tyylissä mistä itse tykkää. Ei tarvii käyttää mitään kuristavia alusvaatteita jos on litteä vatsa ja kiinteä persus. t. Kotelomekossa 53 v


Kyllä mielestäni ulkonäkökeskeskeisesti saa treenata kunhan sitä ei tehdä terveyden kustannuksella. Ulkonäkö on useimmille ihmiselle kuitenkin jollakin tasolla tärkeä. En itse kuitenkaan treenaa pelkästään ulkonäön vuoksi, mutta kyllä sillä on iso merkitys treenaamisessani. Olen myös sitä mieltä että ulkonäkökeskeinen treenaaminen menee joskus yli. Lähinnä silloin kun käytetetään terveyden kannalta kyseenalaisia menetelmiä ja lisäravinteita liiaksi. Sopiva tavoite kuntosaliharjoittelulle on yksilöllistä. Minulle sopiva tavoite on lihaskunnon kasvattaminen ja ylläpito ikäni puitteissa.


Mielestäni on menty liiallisuuksiin ulkonäön suhteen. Treenataan älyttömästi sen vuoksi,että näyttäisi kauniimmalta. Tavoitteena tulisi olla ,että kunto kohentuisi,lihakset vahvistuisivat ja saisi hyvänolon tunteen.


Kun aloin treenaamaan kunnolla, treenasin aika ulkonäkö edellä. Sitten huomasin että salin jälkeen tulee todella hyvä fiilis muutenkin. Tietenkin kun alkoi näkemään tuloksia, oli kiva ja motivaatio kasvoi. Motivaatiota itsellenikin tuo lähestyvä asepalvelus.


Mielestäni aika moni treenaa ulkonäkökeskeisesti. Varsinkin nuoret tytöt/naiset. Kyllä se menee joillakin yli. Jos aletaan käymään salilla kyykkäämässä useita kertoja viikossa (vaikka ei jaksaisi/huvittaisi) ulkonäön takia, menee jo yli.

Minusta kaikki saavat treenata salilla mistä syystä tahansa, mutta kyllä se isoin syy pitäisi olla hyvinvointi. Ei ulkonäön muokkaus. Kuntosalin ohella pitäisi tietenkin tehdä kaikkea muuta myös. Siitäkin näkee monesti, kuka treeenaa ns. Vääristä syistä. Jos käyt vaan salilla ja et venyttele, huolla kehoa, tee peruskestävyysliikuntaa, se ei ole hyvä!


Uskoisin, että suurin osa treenaavista ihmisistä tekee sen ainakin osittain ulkonäön takia. Itsekin kuulun tähän ryhmään. Osa enemmän, osa vähemmän, eikä siinä minusta ole mitään väärää. Se, millaista ulkomuotoa kukin tavoittelee ja mikä on kenenkin mielestä kaunista, vaihtelee varmasti hyvin paljon. Ulkonäkökeskeinen treenaaminen menee minun mielestäni fitness-kisailussa hieman yli, koska kisakunnossa oleva ihminen ei pysty elämään "normaalia" elämää, eikä dieetti tiukimmillaan ole ihmiselle terveellistä.


Kuntosaliharjoittelussa tavoitteet ovat minusta parhaimmillaan, jos ne ovat mitattavissa, esim. parempi kyykkytulos voimaa hakeville, laihduttajille pienempi vaakalukema tai rasvaprosentti.


Kyllä ulkonäkö on yksi syy miksi treenaan. Haluan olla tyytyväinen siihen miltä näytän ja ikävä kyllä en ole mikäli en treenaa. Itselläni se meni yli, en ollut tyytyväinen mihinkään ja aina näin vain "virheet" kropassani, vertasin itseäni muihin jne. Vasta kun kuormitin kroppaani niin että sairastuin ja tuli useamman vuoden tauko treeneihin, olen pikkuhiljaa oppinut olemaan myös tyytyväinen ja näkemään niitä asioita mitkä on hyvin. Terveys ja toimintakyky olisi se paras tavoite, vahva ja toimiva keho. Sitä vaan harvoin osaa arvostaa ennen kuin sen menettää.

Kyllä treenaan osittain siksi, että näyttäisin paremmalta. Nuorempana tämä syy oli vielä tärkeämpi. Nykyisin terveys ja hyvinvointi ovat ne ykkössyyt mutta kyllä ulkonäkökin on edelleen kärkisyiden joukossa.


Homma voi kyllä mennä yli mutta rajaa on vaikeaa vetää yhteen tiettyyn pisteeseen. Toki esim anoreksia tai hormonien napsiminen ovat mielestäni indikaatioita siitä, että rajan yli on jo menty. Tällöin syyt lienevät jossain muualla syvemmällä ja överillä treenaamisella se tulee päivänvaloon. Ja ne sopivat tavoitteet... tämä on vaikea aihe mutta tasapainoinen elämä ylipäänsä lienee hyvä tavoite ja treenaaminen on yksi osa sitä.


Saa treenata ihan mistä syystä itse haluaa! Toki terveellisyyden rajoissa pysyminen olisi aina silti suositeltavaa, eli syömishäiriö ja vääristynyt omakuva on asia erikseen.


1. Kun kyseessä lihaskunnon kohotus, voimatasojen nosto, painon pudotus ja parempi ryhti. Kyllä.

2. Menee silloin, jos mielessä vain ulkonäkö ja selfie-kuvat.

3. Lihaskunnon ja voimatasojen nostaminen. Nauttia treenaamisesta pitkällä tähtäimellä.


Ulkonäkökeskeisessä treenaamisessa ei ole vikaa, jos ei mennä liian pitkälle. Oma terveys tulisi aina ottaa huomioon ja liikkuminen on aina hyväksi. Sillä ei ole väliä mistä motivaatio liikkumiseen tulee, kunhan harrastaa jotakin liikuntaa.


Ulkonäkökeskeisessä treenaamisessa piilee kuitenkin omat riskinsä. Milloin tajutaan, että on menty liian pitkälle. Lihasten hankinnasta haaveileva henkilö saattaa päätyä käyttämään testosteronia, kun lihasmassaa ei tule tarpeeksi nopeasti. Tai laihduttaja rajoittaa syömistään liian paljon eikä saa tarpeeksi ravintoa jaksaakseen kuormituksen. Näistä molemmista voi olla vakavat seuraukset terveydelle.


Jokaisella ihmisellä on oma tavoitteensa kuntosaliharjoittelulle. voiman nostaminen, lihasmassan saaminen, laihtuminen, työkyvyn ylläpitäminen ja henkinen jaksaminen. Kaikki ovat hyviä tavoitteita.


Henkilökohtaisesti en treenaa ulkonäkökeskeisesti se on mukava plussa mikä tulee treenaamisen ohella. Oma kuntosaliharjoittelu tukee muita harrastuksiani ja työssä jaksamista. Teen fyysisesti raskasta työtä, jolloin hyvä kunto ja voima parantaa jaksamistani. Lisäksi minulla on urheiluharrastus, jossa kuntosalitreenaaminen ja hyvä lihaskunto ehkäisevät loukkaantumisia.


Mielestäni jokainen saa treenata ihan vapaasti itselle

sopivista syistä. Joskus sekä terveydelliset syyt ja ulkonäkösyyt ovat käsi kädessä.


1. Ite treenaan hyvinvoinnin takia, ulkonäkö paranee vaan samalla ja saa siitäkin hyvää oloa.

2. Mun mielestä kaikki treenaa omista syistään ja pääasia on et saa liikuntaa ja elää terveellisesti, motiiveilla ei ole väliä.

3. Liikunta on hyvä harrastus ja edistää terveyttä, jos ylipaino painaa itsetuntoa niin on ulkonäkösyistä liikkuminen on hyvästä.


Tottakai ulkonäkökeskeisesti saa treenata, jos sitä arvostaa. Mitä pahaa siinä voisi olla. Rajanveetokin on vaikeaa, koska hoikempana myös ulkonäkö on parempi ja samalla se on terveydelle hyväksi.


Ulkonäkökeskeisesti treenaminen on monen alkupiste ja mielestäni se on ok. Jostain kaikki alkaa, ja alusta kehittyy paremmaksi. Paremmaksi treenaamaan ja paremmaksi itsensä kanssa. Oman ulkonäön muuttaminen on ok, sitä me kaikki salilla pyrimme. Lisäämme painoa, pidämme kestävyyttä ja kuntoa yllä. Hienointa treenaamisessa on se, että tuloksia näkyy, olivatpa ne pieniä tai suuria. Lihaserottavuutta tai ihan vain mentaalisestikin. Treenaaminen muuttuu, yleisimmin, enemmän itselle tehtäväksi kuin muille näytettäväksi. Itse haluaa kehittyä ja kokea voivansa ottaa esim. suurempia painoja tai lisätä vastustusta, settejä, aikaa...

Treenaamisen pitää tuntua hyvältä ja nautinnolliselta, ei pakotetulta. Yleensä treenin jälkeen tulee raikas ja hyvä olo, mikä onkin liikunnan tavoite. Ikään kuin patterit olisivat ladattu taas uudelleen. Jokaisella on omat tavoitteet, mistä mainitsinkin jo, ja niin saa ja kuuluukin olla. Monta erilaista ihmistä = monta erilaista tapaa liikkua ja toteuttaa itseään. Sinä teet sitä, mikä saa sinut hymyilemään. You do you.


En. Menee. Pysyä hyvässä kunnossa.


Laihduttaminen on terveys ja ulkonäköjuttu.


1. En treenaa, vaan pysyäkseni hyvässä fyysisessä kunnossa, kun on jo tuota ikääkin.

2. Kyllähän se joillakin näyttää menevän, mut se on jokaisen oma asia.

3. Painonpudotus ja hyvä fyysinen kunto, jotta jaksaisi niin työelämässä

ja arjessa sekä välttyisi liikuntaelinsairauksilta.


Saako ulkonäkökeskeisesti treenata? Tietenkin! Jokainen treenaa ihan oman halunsa ja tarpeensa mukaan. Jos treenaa ulkonäön vuoksi ja on siihen tyytyväinen, miksi niin ei saisi tai voisi tehdä! Itsellä innostus lähti nimenomaan ulkonäön muuttamisesta, mutta mukaan on tulleet terveysnäkökulmat.


1. Mun mielestä saa, kuhan vaan tiedostaa , että homma pysyy mielekkäänä eikä mene liian pakkomielteiseksi. Pääasia että siitä treenaamisesta myös joskus nauttiikin ;)

2. No jos mietitään tätä nykypäivän meininkiä niin kyllähän se menee varmasti monella yli ja tavoitellaankin sit täydellisyyttä joka asiassa ja tuskin monikaan siitä puhuu avoimesti koska ei kehtaa tai halua paljastaa tätä asiaa.. niin sitä pidetään omana pikku "salaisuutena" .

3. Mun mielestä ei ole yhtä tai oikeaa sopivaa tavoitetta kuntosaliharrastukselle. Kaiken ydin on se että tekee asioita mistä itse tykkää! Kuntosaliharrastus on aina parempi kun valita sohvalla makaaminen. Se ei edistä kuntoa ainakaan parempaan suuntaan :D


1. En treenaa siksi, että näyttäisin paremmalle

2. Kyllä. En ymmärrä miksi salille pitää tulla täys meikki päällä pomppimaan.


1.Ylipainon pois saatua tuntui hyvältä kun vaatteet istui hyvin päällä ja uskaltaa käyttää tyköistuvampia vaatteita. Nykyään treenaamisen päätarkoitus pysyä kunnossa ja jaksaa töissä ja arjessa.Ulkonäköä ei niinkään tule ajateltua.

2.Välillä menee yli.Ei kaikilla tarvi esim. olla heti viikko synnytyksen jälkeen vatsa timmi tai olla erottuvat lihakset jos on terveellä tavalla hyvä lihaskunto ja kestävyyskunto että voi hyvin ja jaksaa arjessa.

3.Osa terveellistä elämäntapaa.Tukena työssä ja arjessa jaksamisessa.


1. Kyllä ja en. Treenamalla voimakkaan vartalon työssäjaksamisen vuoksi, usein tuloksena on hyvännäköinen kroppa.

2. Joillakin voi mennä treenaminen yli. Kun elämässä ei ole enää muutakuin treenaaminen, tulisi pysähtyä ja miettiä, onko tämä sitä mitä oikeasti elämältäsi haluat.

3. Joko lihasvoiman kasvattaminen taikka kiinteytyminen.

Tottakai reenaan ulkonäköni sekä terveyteni vuoksi.

Terveessä ruumiissa, asuu terve sielu.

Tyytyväisyys omaan kehoon nostäa itsetuntoa ja itseluottamusta.

Terveyssyistä treenaan. Jos olisin vielä nuori ja terve treenasin ulkonäkösyistä :)


Varmasti suurin osaa treenaa ulkonäkökeskeisesti. On muotia olla fit. Itse kun olin fit, sain kroppani huomaamatta priimaksi ihan hevos- ja koiraharrastusten parissa. Koskaan en kuntosalilla ole treenannut, kouluaikoina liikuntatunnilla toki tutustuttu asiaan, mutta en kokenut saavani mitään hyötyä sisällä heilumisesta kun saman sai tehtyä tallilla ulkoilmassa ja se edisti asioitakin! Hupi ja hyöty siis hyötyliikunnassa, salin koen ajan tuhlauksena.


1. Kyllä! Kun ei ole turhia makkaroita vyötäröllä, vaatteet istuvat paremmin ja näyttävät paremmilta. Mielialakin on silloin parempi kun liikakilot ei masenna ja kehtaa pistää päällensä mitä vaan.

2. Ulkonäkökeskeinen treenaaminen voi mennä joskus yli, jos siitä tulee tekijälle rasite tai tuo mukanaan ulkonäön muokkausta leikkauksin tai muin arveluttavin keinoin ja/tai lääkevalmisteiden käyttöä. Toisaalta, eikö se myös estä turhanpäiväistä kauneuskirurgiaa, kun tehdään itse oikeasti työtä ulkonäön eteen? Ja nostaahan se treenaaminen terveyttäkin vaikka eka syy olisi ulkonäkö. Sekä pitää poissa monista epäterveellisistä elämäntavoista.

3. Kaikilla on omat itselleen sopivat tavoitteet. Itse haluaisin kasvattaa lihasta sopivasti ulkonäöllisistä syistä (ei mitään kilpalihaksia kuitenkaan) ja pitää yllä hyvää lihaskuntoa terveyden vuoksi.


1. Kyllä

2. Kyllä, mutta mitään tarkkaa rajaa en osaa sanoa. Ehkä silloin kun kuntosali on elämän tärkein asia.

3. Ulkonäön takia ymmärtääkseni suurin osa ihmisistä treenaa. Ja hyvä tavoite on kun on itse tyytyväinen. Tässä ongelmana on se että osaako ihminen olla tyytyväinen johonkin vai mennäänkö liiallisuuksiin. Mutta jos pitää rajana sitä, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kun treenaaminen ja ulkonäkö niin ollaan varmaan oikealla polulla.


1. En varsinaisesti mutta koska mä voin paremmin kun treenaan säännöllisesti niin silloin myös näytän paremmalta.

2. En tiedä, en sauraa mediaa niin paljon. Ehkä semmonen ulkonäkökeskeinen treenaaminen ei ole kovin monipuolinen. Jokainen tyylillään. Kaikki on parempi kun ei mitään.

3. Semmonen tavoite joka on selvästi saavutettavissa, tarpeeksi kaukana tulevaisuudessa (6kk-12kk) niin että ei tarvitse pitää kiirettä ja samalla saa treenaamisesta rutiinin kun se ei ole saavutettavissa kuukaudessa.


1. Kyllä, siksikin.

2. Menee, jos ulkonäkö ajaa terveyden ohi.

3. Ykköstavoite tulee olla terveys ja hyvinvointi. Kiinteytynyt keho lisää myös henkistä hyvinvointia.


Usein treenaaminen on ulkonäkökeskeistä ainakin osittain. Tärkeintä on, että liikkuu. Yli se menee silloin, jos jotain jätetään treenamatta jotta korostetaan vain yhtä ominaisuutta, esim. Isot pakarat ja jätetään etureisi treenamatta.


1. todellakin treenaan osittain sen vuoksi että näyttäisin paremmalta. Ryhti pitää saada kuntoon ja allit kuriin, niin että voi kesällä kulkea hihattomassa t.paidassa. Mutta tosiasiassa ulkonäkö ei ole pääasia vaan fyysinen hyvinvointi!!!

2. Kyllä menee yli varsinkin nuorilla, jotka jo luonnostaan ovat hyvänäköisiä.

3. Mielestäni on hyvä tavoitella kiinteytymistä näin vanhemmalla iällä ja kun potee selkävaivoja olisi tärkeää saada korsetti kuntoon. Kuntosaliharjoittelu tukee parhaimmillaan myös työhyvinvointia ja työssä jaksamista/ työkykyä.


Tottakai osa syy treenaamiselle on ulkonäkö. Tietysti myös hyvä olo ja pirteämpi fiilis, ja se että jaksaa paremmin. Mutta eiköhän suurimmalla osalla oo myös halu näyttää hyvältä


Mielestäni ulkonäkökeskeisessä treenaamisessa ei ole mitään pahaa, jos tietynlaisen ulkonäön tavoittelu ei mene hyvinvoinnin edelle. Tekeehän kaikki ihmiset jotain asioita ulkonäkökeskeisesti. Luulisin.


Ei kai sillä ole väliä mikä on treenien tavoite. Jollain terveys ja kunnonkohotus toisella voi olla ulkonäkö. Pääasia, että on itsellä hyvä olo eikä ahista.


Kun treenaamisen lähtökohtana on yksilön hyvinvointi, niin motiivia ei voi ulkopuolelta kritisoida. Tältä pohjalta ei siis voi määritellä ulkonäkökeskeisyyttä hyväksi eikä pahaksi. Oma motiivini treenaamiselle monipuolisesti on terveyden ja hyvinvoinnin kehittäminen ja ylläpito, mutta on pakko myöntää, että saatan hymyillä peilikuvalleni, kun näytän omasta mielestäni yksinkertaisesti sanottuna hyvältä. Näkisin, että ulkonäkö on jollain tavalla motiivina kaikilla. Toki asiaa voi tarkastella myös salikäyttäytymisen näkökulmasta lähinnä silloin, jos treenaminen on peilin edessä valokuvaamista häiriten mahdollisesti muita salin käyttäjiä. Tällaiseen olen muutaman kerran törmännyt omalla vakiosalillani. Mikäli näin toimitaan, niin silloin tulee vain toimia muut käyttäjät huomioiden, jolloin kaikki sujuu hyvässä yhteisymmärryksessä. Kuntosaliharjoittelun tavoitteet ovat myös yksilöstä kiinni. Millaista hyötyä tavoitteista on riippuu tietenkin yksilön tietotaidosta treenamisen suhteen ja tässä voidaan mennä ns. metsään jos ei tiedä mitä tavoitteisiin pääseminen oikeasti tarkoittaa ja todellisuuden iskiessä saattaa myös into ja motivaatio loppua. Tällöin on tärkeää hankkia lisää tietoa ja taitoa muilta salin käyttäjiltä, kavereilta, kirjallisuudesta ja ennenkaikkea osaavilta valmentajilta. Itse olen tällaiseen törmännyt ja lopetin muutaman vuoden kestäneet paikallaan junnaamisen hankkimalla valmennusta ruokaohjelmineen. Into ja motivaatio kasvoi kummasti, kun sain asettaa uudet tavoitteet ja sitä tukemaan minulle räätälöitiin treeniohjelma ja ravinto-ohjelma. Tämän seurauksena oma hyvinvointi ja kunto on huipussaan ja peilistä katsoo tosi leveällä hymyllä varustettu ja ikäänsä nuoremmalta näyttävä keski-ikäinen mies. Eli se siitä ulkonäkökeskeisyydestä. :)

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page