• Piia Perttilahti

Nyt puhuvat kuluttajat: rehellinen mielipide suomalaisista personal trainereista


Kysyimme SYKE Triben kuluttaja-asiakkailta mielipiteitä suomalaisista personal trainereista. Sana oli vapaa ja rohkaisimme rehellisiin palautteisiin. Vastata sai anonyymisti. Tekstin lopusta löydät kaikki palautteet koostettuna. Tekstissä olevia lainauksia on voitu muokata kieliasultaan, mutta sisältöä ei ole muutettu.


Mitä mieltä personal trainereista sitten oltiin?


"On hieno juttu, että valmennukset ja niiden tekijät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viime vuosien aikana, ja myös tavalliset ihmiset voivat osallistua valmennuksiin ilman suuria paineita."

"Suomessa on erittäin ammattitaitoisia personal trainereita. Heitä kiinnostaa ja he ottavat hyvin haasteita vastaan eivätkä pelkää haastavia tapauksia."

Hyvä personal trainerit! Tekemässämme kyselyssä suomalaiset personal trainerit saivat paljon kiitosta mm. liikkumiseen sekä terveellisiin elämäntapoihin kannustamisesta ja tsemppaamisesta. Tämä motivointi ja kannustus oli kyselyn mukaan kunnossa suurimmalla osalla personal trainereista. Suomalaiset personal trainerit ovat pääasiassa työhönsä intohimolla suhtautuvia ja ammattitaitoisia. Heillä on antaa asiakkailleen positiivista energiaa ja uusia ideoita treenaamisen ja ruokavalion suhteen. Monipuolinen tarjonta takaa myös sen, että personal trainereiden palvelut ovat nykyään myös tavallisten ihmisten saatavilla - ei pelkästään hyvätuloisten. Myös verkkovalmentaminen on laskenut kynnystä lähteä matkalle kohti parempaa hyvinvointia - osittain myös edullisemmalla hinnalla.


Personal trainereiden toiminta Suomessa ei kuitenkaan ole täysin ongelmatonta - mutta milläpä alalla ei toisaalta olisi ongelmia?


"Paljon vaihtoehtoja. Monipuolista. Melkoinen viidakkokin. Mistä tietää, kuka oikeasti tietää asioista?"

Suurimpana personal trainereiden ongelmana kuluttajien näkökulmasta nousi esille mikä on riittävä koulutus päteväksi personal traineriksi sekä se, mistä löytää ammattitaitoisen ja omiin tarpeisiin sopivan personal trainerin. Suomessa onkin tällä hetkellä iso personal trainer -buumi ja voisikin sanoa, että uusia personal trainereita on tullut alalle viime vuosina enemmän kuin koskaan. Tarjonta on siis monipuolista, mutta toisaalta myös hyvin kirjavaa ja tasoeroja löytyy kuten kaikilta muiltakin aloilta.


"Vaikka saatavilla on koulutettuja valmentajia, on myös vähemmän koulutettuja eli kuluttajan on mielestäni vaikea valita se "oikea" valmentaja itselleen. Lisäksi kun trendejä treenata tai syödä tulee ja menee niin sekin vaikeuttaa tavallisen ihmisen valintoja."

Personal trainer on yksi niistä ammateista, joille ei löydy varsinaista tiettyä koulutusta ja saatujen palautteiden perusteella esim. muutaman lyhyen viikonloppukurssin jälkeen itsensä kutsuminen personal traineriksi voi olla kyseenalaista. Tämä taas aiheuttaa sen, että osa kyselyyn vastanneista koki, että personal trainer ei ole ollut tarpeeksi ammattitaitoinen eikä erikoistapauksissa ole osattu muuttaa treeniohjelmaa tai ravinto-ohjelmaa asiakkaalle sopivaksi. Erikoistapauksilla tässä tarkoitetaan esimerkiksi maidotonta tai vegaanista ruokavaliota noudattavaa tai suolistosairautta sairastavaa.


Yksittäisiä mielipiteitä löytyi myös liiallisesta kaupallisuudesta, lyhyiden dieettien myymisestä sekä liikaa ulkonäköön ja vaa'an lukemiin keskittymisestä. Toisaalta jonkun toisen kuluttajan motivaatio ja toiveet voivat liittyä nimenomaan pinnallisiin tavoitteisiin ja tuloksiin - onko se sitten väärin?


Mikä on juuri sinun keihäänkärkesi?


Saamamme positiiviset sekä negatiiviset kommentit pitävät varmasti paikkaansa: suomalaiset personal trainerit ovat parhaillaan ammattitaitoisia, tsemppaavia ja osaavat auttaa asiakasta eteenpäin kohti hyvinvointia. Toisaalta on myös muistettava, että kuluttajillakin on erilaisia kipuja, toiveita, tavoitteita ja mieltymyksiä. Yksi ja sama personal trainer ei sovi kaikille, puhumattakaan samasta treeni- tai ravinto-ohjelmasta. Eikä tarvitsekaan. Toisaalta oma mielipiteemme on myös se, että ei kannata yrittää liikaakaan hifistellä ja yrittää väkisin tehdä liian yksilöllistä ohjelmaa, jolloin kokonaiskuva ja tavoite saattavat hukkua liiallisen hifistelyn alle. Asiakkaan kuuntelu sekä ymmärtäminen on tärkeää. Tässä on varmasti itse kullakin aina petrattavaa - siis kuunnella ja aidosti ymmärtää muita.


SYKE Tribe haluaa tämän tutkimuksen pohjalta entistä enemmän kannustaa valmentajia miettimään, mikä on juuri se juttu, mitä sinä pystyt asiakkaillesi tarjoamaan. Jos ravinto-osaamisesi ei riitä erikoisruokavalion mukaan luotuun ravinto-ohjelmaan, myönnä se. Jos vahvuutesi ei ole aerobisen kunnon kasvattaminen lenkkeilemällä, myönnä se. Löydät kyllä ne asiakkaat, jotka etsivät juuri sinun spesifiä ammattitaitoasi. Pohdi, mikä on juuri sinun keihäänkärkesi, mitä annettavaa sinulla on asiakkaalle.


Ala on verrattaen vielä uusi ja siksi on tärkeää ymmärtää, että kuluttajalle paras tapa löytää itselleen sopiva tapa on kokeilla. Jos tilaat ravintolassa ruokaa, mitä et ole ennen maistanut, otat tietoisen riskin: ruoka voi olla todella hyvää tai todella pahaa. Parhaimmassa tapauksessa saat uuden suosikkiruoan ja pahimmassa - no, valitset ensi kerralla jotain muuta. Eikö tämä sama ideologia olisi sovellettavissa myös omaan hyvinvointiin ja oman polkunsa löytämiseen toki järki mukana? Emme tietenkään halua kannustaa järjettömiin kokeiluihin. Voit valmentajana tarjota sitä tietotaitoa mitä sinulla on - näin asiakkaan on helpompi löytää juuri se, mitä he hyvinvoinniltaan etsivät.


Hyvinvointihan ei ole kauhean yksiselitteistä. Yhdelle se voi tarkoittaa huippukuntoa, toiselle elintapasairauksien välttämistä ja kolmannelle tasapainoinen ja onnellinen arki on hyvinvointia parhaimmillaan. Näihin ja kaikkiin muihinkin tavoitteisiin on yhtä monta polkua kuin on kulkijoitakin.


Miten sinä valmentajana haluat tukea tätä matkaa omalla osaamisellasi?Esitetyt apukysymykset:


1. Mikä on mielestäsi hyvin suomalaisessa hyvinvointivalmentamisessa sekä personal trainingissa?

2. Mikä on mielestäsi huonosti suomalaisessa hyvinvointivalmentamisessa sekä personal trainingissa?

3. Mitä kehittäisit valmennuspalveluissa tai mistä antaisit kiitosta?


Kaikki saadut palautteet sensuroimattomana:


Vain nimelliset haukut missä haukuttu yritys tai sen palveluita on poistettu.


1. Hyviä asioita ovat liikkumiseen ja terveellisiin elämäntapoihin kannustaminen. Elämäntapamuutokseen kannustaminen arjen valinnoilla ja teoilla. Hyviä ovat etenkin sellaiset valmennukset/valmentajat, jotka antavat eväitä myös siihen dieetin jälkeiseen eli ihan "normaaliin" arkeen ja elämään.

2. Huonoa on joidenkin valmennusten "kaupallisuus" ja suorittamiskeskeisyys. Huonoa on sellaisen viestin välittäminen asiakkaille ja ihmisille, että terveellinen elämäntapa on esimerkiksi ruuan grammalleen punnitsemista tai väkisin treenaamista ilman kehon kuuntelemista. Huonoa on myös joidenkin "ammattivalmentajien" vastuuttomuus eli tilanteet, joissa "ammattilaisella" ei välttämättä olekaan millään tavalla riittävää koulutusta ja tietotaitoa, niin että voisi ottaa toisen ihmisen terveyden vastuulleen.

3. Kiitosta annan niille valmennuksille, jotka huomioivat myös valmennuksen jälkeisen ajan sekä oikeasti kannustavat ihmisiä tekemään elämäntapamuutosta terveellisellä ja turvallisella tavalla. Kehittäisin valmennuspalveluiden ammatillista puolta: eli valmentajilla tulee olla riittäviä ja oikeita koulutuksia käytynä ennen kuin voi ottaa vastuulleen esimerkiksi satojen ihmisten terveyden verkkovalmennusten kautta.


Paljon vaihtoehtoja. Monipuolista. Melkoinen viidakkokin. Mistä tietää kuka oikeasti tietää asioista.. Enempi kohdennettua. Kaipaan helppoa ja tehokasta sovellusta mihin saa nopeasti kirjattua ylös esim. Salilla ja mihin yhdistyvät eri hyvinvoinnin osa-alueet. Videot esim saliliikkistä toimivia.


Suurin osa keskittyy yhä liikaa ulkonäköön tai vaa’an lukemaan. Monet valmennukset ovat dieettejä, jotka eivät pitkäaikaisesti tue hyvinvointia. Nykyään on kuitenkin onneksi alkanut näkymään enemmän kokonaisvaltaista hyvinvointia painottavia ja pysyvään muutokseen pyrkiviä valmennuksia. Lisäksi vegaaniseen ruokavalioon suhtautuminen on usein negatiivista, mutta tässäkin muutosta paremaan päin on nähtävissä.


Suomessa on erittäin ammattitaitoisia personal trainereita. Heitä kiinnostaa ja he ottavat hyvin haasteita vastaan, eivät pelkää haastavia tapauksia. Ehkä valmennukseen sinällään voisi sisältyä enemmän yksilöllistä valmennusta paikan päällä.


Tällä hetkellä tämä pt homma on buumi ja tarjontaa on tosi paljon ja aika kallista. Vaikka mainostetaan että homma on yksilöllistä, niin ei se mielestäni sitä ole. Pt homma tursuaa jo korvista.


Mielestäni hyvää on positiivisuus ja näkyvä ja tavoittava markkinointi. Hinnat on semmoisia, että valmennus on nykyään "kaikille saatavilla". Huonosti taas se, että vaikka saatavilla on koulutettuja valmentajia, on myös vähemmän koulutettuja, eli kuluttajan on mielestäni vaikea valita se "oikea" valmentaja itselleen. Ja se myös sekoittaa mielestäni kun trendejä treenata tai syödä tulee ja menee, niin sekin vaikeuttaa tavallisen ihmisen valintoja. Itse olen aiemmin ostanut kaksi erilaista verkkovalmennusta, eri palveluntarjoajilta. Toinen liikkuvuutta ja toinen salitreeneihin. Liikkuvuustreenit jäi lopulta tekemättä, vaikka ymmärrän liikkuvuuden tärkeyden, se ei vaan sijaa elämässäni saanut, ja varmaankin siihen vaikutti se, että vaikka tarjolla oli eri mittaisia harjoituksia, lyhimmillään 15 min/kerta ja pisimmillään 60min/kerta, niin täydellisyyden tavoittelijana en tietenkään voinut ajatella, että tekisin sen 15min reenin yhteydessä, vaan tavoitteet otin siihen 60min ja niinhän ne jäi kun ei niihin viitsinyt aikaa järjestää. Toinen valmennus salille oli mielestäni ihan ok treenien puolesta. Eli ohjeet oli selkeät ja treeniliikkeetkin ihan hyviä, tosin minun mieleeni pikkusen turhaa hifistelyä, eli sielläkin oli vähän se perustekeminen vähemmällä. No valmennukseen luvattiin ruokaohjelma myös. Ja olisinkin kaivannut ihan selkeitä perusohjeita syömiseen, enkä hyvin erikoisia aikaa vieviä reseptejä, mitkä olivat ainoat reseptit mitä tuli ja niitäkin vain muutama. Kuitenkin oli määritelty minkä verran kaloreita tulisi päivässä saada, mutta ei ohjeistusta miten tämän saisi koostettua, niin koin tämän hankalaksi kun olisi pitänyt kaikki syöminen syöttää esim. finlexiin. Nyt olen ollut tyytyväinen Physique valmennukseen. Tykkään reeneissä siitä, että alkuun on lämmittelyinä liikkuvuutta ja lihasten aktivointia, semmoisia liikeitä mitkä on selkeästi suunniteltu auttamaan itse treenissä. Näin ne liikkuvuusharjoitukset tulee tehtyä. Ja siitä tykkään että siellä on ihan perusliikkeet, eli normaalit kyykyt ja maastavedot, toki omilla tehostuskeinoilla, mitkä koen erittäin hyviksi. Syke-sovellus on suuri plussa. Salilla kuulokkeet korville ja samalla kuuntelen videoita ihan vaan kerratakseni ja muistaakseni kaikki tipsit liikkeistä, niin ei tule mentyä sieltä mistä aita on matalin ja näin liikkeet varmasti menevät oikein. Ja treeniseurannan vuoksi myös erittäin hyvä sovellus. Ja vaikka kyseessä on verkkovalmennus ja ohjeet ns kaikille samat niin silti on sanottu että voi ottaa yhteyttä ja saada henkilökohtaista opastusta esim muiden treenien kanssa yhteensovittamiseen. Ruokailuunkin on selkeä ohjeistus. Kokonaisuudessaan olen hyvin tyytyväinen, on tullut olo, että minut huomiodaan yksilönä, eikä valmennus ole vain "massamyyntiä" Tykkään poikien videoterveyhdyksistä ja asenteesta :)


Asiakkaalle tyrkätään joku valmis yleisohjelma, jota ei viitsitä edes versioida asiakkaan kunnon ja tavoitteiden mukaan. Alkuopastus on tuon monisteprujun läpikäynti hätäisesti ja ehkä muutama liike katsotaan yhdessä. Sen jälkeen pers.traineri katoaa kuin pieru saharaan ja siinähän ähellät omaan tahtiisi sovitut viikot loppuun. Lopussa ei katsota edes, tuliko tavoitteet saavutettua, aletaan vaan kauppaamaan jatkoviikkoja. En käytä enää ollenkaan näiden persetrainereiden palveluita, sillä koen, että en saa vastinetta rahalle. Liikkeet oppii, kun hakee netistä tietoja ja kattoo Youtubesta opastusvideot. Pyydän kaveriksi salilla jonkun steroidi-markun, joka kyllä opettaa kädestä pitäen kaiken.


1. On hieno juttu että valmennukset ja niiden tekijät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viime vuosien aikana, ja myös tavalliset ihmiset voivat niihin osallistua ilman suuria paineita.

2. Olen tullut huomanneeksi, että monet valmentajat esittelevät palveluaan kokonaisvaltaisena, jossa myös ravinto otettu täysin huomioon. Loppujen lopuksi harva valmentaja kuitenkaan osaa neuvoa henk.koht. ruokasuosituksia ja antavat vain kaikille saman ravintopohjan.

3. Toivoisin että valmentajat opiskelisivat enemmän ravinnon merkityksestä, kun kyseessä on esim. suolisto-ongelmaiset ihmiset. Jos tähän ei kykene, olisi tärkeää tuoda esille että ko. valmentaja "ei voi auttaa" ruokavaliossa jos se eroaa massasta.


Aina on se kuntosalivalmennus ja sisäliikunta ehdotuksena. Olisi enemmän kuin ihanaa kun olisi ulkona liikkumista monipuolisesti. Parin PTn kanssa kontaktoin, mutta heillä ei ollut ulkoliikuntaan mitään ideoita, joten jäi toteuttamatta. Sisällä kun koko päivän joutuu jo töissä viettämään, niin ulkona olisi kiva liikkua kelistä riippumatta vapaa-aikana monipuolisesti. Ruokapuolella taas toivoisin enemmän perusruokaan ilman lisäravinteita kiinnitettävän huomiota, en halua mitään "epäpuhdasta" prosessoitua syödä.


1. Tarjontaa alkaa olla hyvin pienemmilläkin paikkakunnilla. Henkilöt ovat pääosin hyvin motivoituneita ja aktiivisia.

2. Koulutuksen kirjavuus, mistä johtuen tietotaidot ovat hyvin erilaisella tasolla. Etenkin silloin kun asiakkaalla on kehonsa kanssa jotain rajoitteita ei aina osata ottaa näitä huomioon. Olen myös nähnyt ruokavalion, joka oli niin yksipuolinen, ettei sitä tavallinen kuntoilija-laihduttaja jaksa noudattaa - todennäköisesti ruokavalion tekijälle syöminen oli lähinnä tekninen suoritus, ei minkään lainen nautinto.

3. Erilaiset ostettavat ohjelmat ja etävalmennukset mahdollistavat ohjatun treenaamisen pienituloisillekin. Ohjeisiin tulisi välillä panostaa enemmän, jotta liikkeet tulisi tehtyä oikein.


Mielestäni valta osa on päteviä ja osaavia. Nettivalmennukset, missä olen ollut mukana, eivät ole yksilöllisiä valmennuksia, joten eivät ole niin hyviä kuin personoidut valmennukset. Mutta välillä tuntuu, että vaikka otatkin personoidun ohjelman, niin tällöinkin otetaan valmennus siitä pinosta mikä annettiin myös edelliselle asiakkaalle. Varmaan sitten kun homma menee ammattimaisemmaksi, niin silloin alkaa saamaan oikeasti henkilökohtaista palvelua. Mutta tätä ei tahdo saada täällä maaseudulla.


Valmentajia löytyy paljon erilaisia ja näin jokaiselle löytyy varmasti se sopiva, jonka kanssa kemiat toimii. Kolikon kääntöpuolena PT ei ole suojattu ammattinimike ja alalla on myös paljon valmentajia, joilla ei ole tarpeeksi tietoa tai taitoa. Myös suoranaista väärän tiedon (tai huuhaa tieteen) levittämistä ilmenee välillä. Olisikin parempi jos valmennuspalveluissa näkyisi tarkemmin valmentajan tausta ja koulutus. Tällä hetkellä taitaa olla vain valmentajan vapaamuotoinen kirjoitus itsestään.


Olen kokeillut kahta (ei teidän aplikaatiota käyttävää) pt:tä. Toinen salin oma vanhempi herra ja toinen nuori äiti ja lääkäri. Enemmän höpötystä omasta elämästä ja saavutuksista kuin minun valmentamisesta. Aloitus ja treeneihin sisällepääseminen puutteellista. Protsuu, protskuu, protskuu, sitä saakelin rahkaa...Nykyisin olen kasvissyöjä. Vatsani kun ei kestänytkään mielettömiä proteiinimääriä. Ruokavalion suunnitteluunhan se sitten lopahti, kun ei ollut taitoa löytää muita proteiininlähteitä kun kana ja maitorahka. Nyt mulla on huomattavasti motivoituneempi ja ammattitaitoisemman oloinen valmentaja ❤️HETA❤️ Jonka kanssa olemme aloittaneet treenauksen vegaanisella ruokavaliolla. 💪🏻 Maailma muuttuu ja sen myötä liha ja maitotaloustuotteet ovat yhä harvemman lautasella.


Personal trainereita on monen kirjavaa joukkoa. Sivusilmällä nähnyt, miten pt neuvoo niin, että ollaan lähellä vaaratilannetta. Joko niin, ettei pt tunne laitetta tai nostotekniikat niin hakusessa, että sattuu selkään jo katsoessa. Ja väliin ei tohdi mennä. Mutta onneksi suurin osa asiansa osaavia, ja on rohkeutta myöntää, jos ei osaa tai tiedä.


Ammattitaitoisia ja työhönsä intohimolla suhtautuvia suurin osa personal trainereista. Huonosti se, että vaikea hyödyntää palveluita siinä määrin kuin niille olisi tarvetta. Jokainen paikka tarjoaa omaa pt palvelua. Lisäksi ei opeteta ajattelemaan asiakasta omilla aivoillaan siihen että miten kuuluu syödä ja harjoitella. Jää ns tyhjän päälle jahka valmennus loppuu. (Osa pt palveluista, ei kaikkien kanssa sama tilanne) Lisäksi vaikea tietää kuka on ammattitaitoinen pt kun tuntuu että niitä on valmistunut vähän joka paikasta. Lisäksi kaipaan monipuolisempia ohjeita, ettei aina vaan sitä maitorahkaa ja salitreeniä..


1. Positiivinen energia ja uudet ideat. Selkeät ohjeet niin ruokiin kun treeneihin.

2. Ei voi luottaa, että personal trainerilla on tarpeeksi kokemusta ja osaamista, kun kerran muutaman vkl kurssin jälkeen voi kutsua itseään pt:ksi. Ja sitten niistä on vähän "ylitarjonta". Eli vaikeaa löytää (se oikea pt).

3. Valmennuspalvelut ovat mielestäni hyvällä mallilla! Kaikille vaikuttaisi olevan kaikenlaista tarjolla. Erityis kiitos Janni Hussille, erityisesti hän on jäänyt mieleen todella hyvällä tsempillä, hauskalla huumorintajulla ja motivoivalla ohjauksella.


Sykkeen aplikaatiosta tykkään. Luen silloin tällöin lihastohtori Juha Hulmi blogia, en juuri muita. En osaa sanoa palveluista sen enempää, kun en ole juuri käyttänyt. Fitverstas toimi sykkeen kautta hyvin.


1. Vaikea sanoa, koska en ole niitä kovin paljoa käyttänyt.

2. Se vähä, mitä olen käyttänyt on ollut aika perusvalmennusta, enkä oikein ole saanut valmennuksista mitään uutta. Sykkeen valmennus meni työpaikallamme hiukan pieleen, koska se osui todella kiireiseen ajanjaksoon eikä henkilöstömme oikein ymmärtänyt valmennuksen tarkoitusta. Sovelluspohjainen valmennus jää köykäiseksi, valmentajan kanssa pitäisi päästä kasvotusten.

3. Kehittäisin henkilökohtaista räätälöintiä ja asiakkaan kohtaamista. Työpaikalle tehty valmennus voitaisiin tehdä vaikka pienryhmissä? Panostaisin enemmän asiakkaan kohtaamiseen. Verkkovalmennukset eivät mielestäni ole kovin toimiva tapa valmennuksissa.


Suomalaisten valmentajien kirjo on liian laaja jonkun näköinen yhtenäistetty koulutus/näyttö tutkinto ja rekisteri kuten esim terveydenhuollon ammattilaisille on Valvira. Myös valmentajien tämä ohjelma tiskinalta tyyli on ärsyttävä. Enemmän henkilökohtaisuutta asiakkaan kohtaamisessa ja ohjelmien laadinnassa. Lisäksi ruokavalioiden tulisi olla laajempia ja tarjota enempi vaihtoehtoja. Tähän viimeiseen onneksi havainnut muutosta. Lisäksi negatiivinen puoli on koulutuksissa se kun sinne otetaan esim juuri toipuneita syömishäiriöisiä ihmisiä joiden ei pitäisi ohjata ketään vielä laihduttamaan tai syömään. Hyviä puolia on kun valmentajia on paljon löytyy asiakkaille se oikea kenen kanssa kemiat toimii ja osaa ottaa huomioon asiakkaan tavoitteet ja myös rajoitteet.


Osaaminen ja monipuolisuus löytyy, osataan kannustaa ja tsempata.


1. Hyvää se, että ovat täysin perehtyneitä asiaan ja tietävät mitä tekevät. Ottavat jokaisen asiakkaan/valmennettavan yksilönä eivätkä "tuputa" kaikille esim. samaa treeniä tai ruokavaliota, koska kaikki ei välttämättä sovi kaikille. Lisäksi pt:t saa aina kiinni ja jos eivät pysty juuri sillä hetkellä vastaamaan niin vastaus tulee silti aina. Ja kysyä saa mitä vaan, vaikka kysymys olisi omasta mielestä kuinka tyhmä :)

2. Tämän hetkisen kokemuksen perusteella ei mitään.

3. Taisin jos vastata tähän ensimmäisessä kysymyksessä. Mitään kehitettävää en löydä.


1. Palvelua ja se tuottajia on paljon, hyvinvointia on lisätty ihmisten tarpeisiin ja arjen jaksamisiin.

2. Laaja tarjonta, vaikeus valita, kuka vaan ns. voi olla PT. Miten "perus" tietämätön ihminen osaa valita sen hyvän ja kuinka hyvin valmentaja nykypäivänä ohjaa eri ihmisiä kokonaisvaltaisesti, varsinkin kun esim. verkkovalmennus on kuuma juttu.

3. Toivoisin ainakin asiakkaan kanssa tehtävässä yhteistyössä selkeät realistiset tavoitteet ja niiden toteutuminen. Miten arkeen, jaksamiseen kokonaisvaltaista elämää tukevia asioita. Hienoa että saadaan ihmiset voimaan hyvin erilaisten palvelujen kautta.


Pt valmennukset eivät ole Suomessa vielä saaneet riittävää jalansijaa ja niiden tärkeys on aliarvostettua. Mikäli työskentelisin alalla, pyrkisin yhdistämään tiiviimmin yhteistyötä eri hoitolaitosten välillä, jolloin valmennukset saisivat enemmän terveydenhuollon kannalta painoarvoa asiakaskokemuksissa vs ulkonäkökeskeiset asiat. Verkkovalmennukset ovat hieno juttu, mikäli asiakkaan motivaatio ja itsekuri on muuten uomissaan!


1. Näkisin, että suomessa ollaan aika rehellisiä pt toiminnassa, ainakin niiden osalta joita omassa somessani pyörii. Otetaan huomioon vaihtelevat elmäntilanteet ja pyritään tarjoamaan pysyvämpiä ratkaisuja, pikatehokuurien sijaan. Toisaalta myös laadukkaita pikaisempia kuureja on.

2. Huonoa on alan villeys, ptksi voi alkaa aika löyhällä koulutuksella jolloin esim. riskit loukkaantumisiin/ vääriin tekniikoihin kasvaa..

3. Itse ainakin koen haasteeksi löytää tarpeeksi haastavia ja monipuolisia ohjelmia palveluista. Täten toivoisin että valmentajilla olisi esim erikseen aloittelijoiden peruspaketit ja sitten edistyneempien. En tarkoita pelkästään saliohjelmia/ bikini fitness tyyppistä, sillä niistähän löytyy tasoryhmiä pilvin pimein. mutta kotijumppa/kehonpaino/toiminnallinen treeni edistyneemmille olisi tervetullut.


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE